Νέα από Αρκαδία. Αρκετά με τις αντιπαραθέσεις τους

ARKADIA18-150x15017Όσα δημοσίως εξέφρασαν και όσα άλλα υπογείως υπενόησαν δήμαρχος και επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δείχνουν όχι μόνον το επίπεδο του δημοτικού λόγου και των δημοτικών ανδρών, αλλά και τον ολισθηρό κατήφορο που έχει πάρει ο αυτοδιοικητικός μας βίος. Δείχνουν τους τοπικούς μας εκπροσώπους ανίκανους να αυτοπροστατευτούν, να προστατεύσουν το κύρος τους, το θεσμικό και συμβολικό τους βάρος μες στην πολιτική κοινωνία, ανίκανους και αδύναμους να εμπνεύσουν σεβασμό και εμπιστοσύνη στους πολίτες που τους εκλέγουν. Οι όποιες αντιπαραθέσεις, αντιζηλίες και προσωπικές διαμάχες πρέπει να μένουν εν οίκω, και ουδέποτε να κοινοποιούνται εν δήμω, με επιθέσεις, λοιδωρίες και διάφορα σεξουαλικά υπονοούμενα, με αντιπαραθέσεις των άκρων και με μαγκιές καφενείου. Με ατάκες και εξυπνάδες αντλούμενες από τα απορριφθέντα του Μάρκου Σεφερλή.

Ιδού, παρασυρόμαστε. Και χάνουμε ήδη το ζητούμενο, την εστίαση στα πραγματικά προβλήματα του δήμου, την αξιολόγησή τους και την προσπάθεια επίλυσής τους. Οι εκπρόσωποί μας στο δήμο ξεστράτησαν υπερβαλλόντως, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν ενώπιον της κοινής γνώμης που τους παρακολουθεί, τα όσα εν δήμω είπαν και έπραξαν στο παρελθόν ή λέγουν και πράττουν σήμερα για τα σκουπίδια. Το παρελθόν τούς έχει σημαδέψει, και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανυπέρβλητες αδυναμίες τους, τις εγγενείς αδυναμίες του πολιτικού τους προσωπικού, που και αυτό παρασύρεται σε ολισθηρό κατήφορο με απίθανες διαδόσεις, που αναπαράγονται από αδιάφορους πολίτες. Ανυποψίαστοι για τη συντελεσθείσα και συνεχιζόμενη ιστορική αλλαγή , οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι, αυτοί που ψηφίζουν και αποφασίζουν για την επίλυση τοπικών προβλημάτων αδιάβαστοι ή αγνοούντες, καλούνται να επανορθώσουν το κλονισμένο ηθικό υπόδειγμα. Εις μάτην.

Ίσως να είναι και ειλικρινείς εν τη φαυλότητι: κατά βάθος δεν πιστεύουν ότι «νομοθετούν» στο δήμο, ότι ελέγχουν, ότι κυβερνούν μια τοπική κοινωνία, γεμάτη προβλήματα και αντιθέσεις. Εξ ου και συμπεριφέρονται σαν ντελίβερι μπόις, σαν αγυιόπαιδες, στη σκονισμένη αλάνα που ονομάζεται Tripoli. Ως πότε, όμως;

 

 

.

Μεταφόρτωση επί τόπου

Μετά τις εναγώνιες προσπάθειες του δημάρχου για απεγκλωβισμό της πόλης από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των σκουπιδιών, η κατάσταση των οποίων οδηγούσε σε αδιέξοδο, προκρίθηκε η μεταφόρτωση από συγκεκριμένα σημεία της πόλης που η συσσώρευση ήταν σημαντική και η απ’ ευθείας μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Φυλής. Πλυστικό μηχάνημα του δήμου καθαρίζει το χώρο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις εποπτεύουν την όλη επιχείρηση για αποφυγή επεισοδίων.

Η απόφαση του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε 1. Ορίζουμε ως ενδιάμεσους σταθμούς μεταφόρτωσης λόγω του συσσωρευμένου όγκου αστικών στερεών αποβλήτων (Α.Σ.Α.), όλους τους χώρους στους οποίους έχουν εναποτεθεί και συσσωρευτεί μέχρι τώρα τα απορρίμματα και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο από τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τρίπολης και ειδικότερα από το Τμήμα Καθαριότητας, Αποκομιδής απορριμμάτων και Ανακύκλωσης της Δ/νσης αυτής, με την προϋπόθεση της υποχρεωτικής πλύσης των κάδων και των σημείων ( πεζοδρόμιο, δρόμοι κλπ) και της απολύμανσης αυτών αυθημερόν.

2. Ενδεχόμενες δαπάνες που θα προκύψουν από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου οικ. έτους 2014».

 

Ενηλικιώθηκε

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γίνεται… 17 ετών και το γιορτάζει με μία προβολή που είναι αφιερωμένη στην «γενέτειρά» του, τη Δημητσάνα. Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Δημητσάνα. Μετακομίζοντας στον καινούργιο αιώνα» (2012 – 40’).

Αμέσως μετά την προβολή, θα γίνει συζήτηση ανάμεσα στους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, Γιάννη Ν. Δρίνη και Σίλλα Μιχάλακα και τους κατοίκους της Δημητσάνας. Όλους όσοι συνέβαλαν, δηλαδή, στην υλοποίηση του, είτε παραχωρώντας φωτογραφίες και αφηγούμενοι προσωπικές ιστορίες είτε κατευθύνοντας τους δημιουργούς στην εθνογραφική έρευνά

 

Αιμοδοσία

τους, που πραγματοποιήθηκε από το 2007 – 2011. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αιμοδοσίας της Ε.ΤΕ/ΔΕΗ καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τους συναδέλφους, να αφιερώσουν για άλλη μία φορά 10 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους, δίνοντας αίμα και σώζοντας την ίδια στιγμή την ζωή ενός συνανθρώπου μας, συμμετέχοντας στο Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώνεται στην περιοχή της Μεγαλόπολης την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Φεστιβάλ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Δυο εβδομάδες πριν το ραντεβού στο 3ο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ,η οργάνωση της Τρίπολης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην προφεστιβαλική της εκδήλωση στις 20 Σεπτέμβρη στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις κεντρική θέση στη διοργάνωση έχουν οι συναυλίες, η προβολή ταινίας μικρού μήκους, θεματικές εκθέσεις φωτογραφίας, χαριστικό παζάρι και άλλες πολιτισμικές δραστηριότητες , ενώ στον χώρο θα λειτουργήσει και βιβλιοπωλείο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη στις 19:00 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα :

Η νεολαία στο στόχαστρο της ασκούμενης πολιτικής. Από χαμένη γενιά σε γενιά της ανατροπής.

Ομιλητές θα είναι οι: Χουντής Νίκος ( ΜΕΛΟΣ Κ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ), Σακελλαρίδης Γαβριήλ ( Επικεφαλής Ανοιχτής Πόλης ), Σβέρκος Νίκος ( Εφημερίδα των συντακτών ), Βελεγράκης Γιώργος ( ΜΕΛΟΣ Κ.Σ. Ν.ΣΥΡΙΖΑ ) Στις 20:30 προβολή ταινίας μικρού μήκους και στη συνέχεια στις 21:30 ρεμπέτικο γλέντι με τους: Καθ’ Ωδών.

 

Αισθητή απουσία

Στα εγκαίνια των υπερσύγχρονων χειρουργείων του Ευαγγελισμού παρευρέθηκαν χθες ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη. Με δεδομένο ότι οι εργασίες ξεκίνησαν επί Υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέντζου και ολοκληρώθηκαν επί Γεωργιάδη, ο Άδωνις ένιωσε τεράστια έκπληξη όταν αντελήφθη ότι ο Λυκουρέντζος απουσίαζε από τα εγκαίνια με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα όταν τον συνάντησε στη Βουλή να τον ρωτήσει για την απουσία του: «Μα δεν με κάλεσε ποτέ κανένας. Δεν έλαβα πρόσκληση» είπε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στον έκπληκτο Άδωνη ο οποίος ανέλαβε δράση και έσπευσε να δικαιώσει τον Λυκουρέντζο μέσω twitter και να του πιστώσει ότι τα έργα στα χειρουργεία του Ευαγγελισμού ξεκίνησαν επί Υπουργίας του. Έτσι ο Άδωνις ανήρτησε τις σχετικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια γράφοντας: «Από τα χθεσινά εγκαίνια των χειρουργείων του «Ευαγγελισμού». Τα πλέον σύγχρονα. Εύγε αξίζουν και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο». Parapolitika.gr

 

Κόντρα για την ΕΝΠΕ

Συνάντηση, διάρκειας εννέα ωρών είχαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Θεσσαλίας, Πέτρος Τατούλης και Κώστας Αγοραστός, στην έδρα του πρώτου, στην Τρίπολη! Θέμα συζήτησης μεταςυ των δύο, ήταν η διεκδίκηση της Προεδρίας της Ένωσης Περιφερειαρχών (ΕΝΠΕ). Η Κυριακάτικη kontranews είχε αποκαλύψει, πως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να δώσει χρίσμα πρόκρισης σε κανένα, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τα βρουν μόνοι τους! Έτσι, οι Τατούλης Αγορασχός συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο επίσκεψης του Αγοραστού στο γραφείο του Τατούλη. Μετά την… εννιάωρη συζήτηση έκαναν κοινές δηλώσεις, χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Περιορίστηκαν σε γενικές τοποθετήσεις περί του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, είναι προφανές πως δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από κανένα, στη προθεσή τους να διεκδικήσουν την Προεδρία. Είναι γνωστό πως οι σκληροί κομματικοί λένε πως το κόμμα θέλει τον Αγοραστό, αλλά μετρώντας τα κουκιά φαίνεται να υπερτερεί ο Τατούλης! Όμως είναι και αρκετοί που έχουν εκλεγεί στις 11 Περιφέρειες (2 εχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι δεν έχουν δείξει την προτίμησή τους σε κανέναν προς το παρόν! Οι διαδικασίες για την εκλογή του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, ολοκληρώνονται (εκ του νόμου) στις 15 Οκτώβρη, ενώ μέσα στην εβδομάδα εκλέγονται στις Περιφέρειες οι εκπρόσωποι. Αυτοί που θα εκλεγούν μαζί με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και τους 13 Περιφερειάρχες (οι οποίοι είναι και στο ΔΣ), θα εκλέξουν τους δώδεκα (12), που θα συμπληρώσουν το 25μελές ΔΣ. Πηγή: kontranews

 

Χαμογελάτε

Το ice Bucket Challenge ( ξέρετε, αυτή τη μόδα των επωνύμων να ρίχνουν έναν κουβά με πάγο στο σώμα τους ) στο χωριό μου το λένε…

… «Πάενε ριξ ένα κβα νιρό πάνως, να φύγει η σκατίλλα απ τα γρούνια».

Γιαν Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *