Επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ

eguos gunaika_425xΕπίδομα μητρότητας θα λαμβάνουν για πρώτη φορά και οι γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες που είναι άμεσα ασφαλισμένες στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση.

Όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, το ύψος του επιδόματος θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα 4 μηνών και θα καταβάλλεται εφάπαξ.

Στην απόφαση καθορίζονται το ύψος, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, (δικηγόροι, ιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.α.) σε εφαρμογή του ν.4097/2012.

Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη εντός έξι μηνών από την ημερομηνία τοκετού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Η στρατηγική μας για την οικοδόμηση από την αρχή ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κοινωνικού κράτος, χωρίς τα κενά, τις παραλείψεις και τις αδικίες του παρελθόντος, είναι μια συνεχής προσπάθεια που προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, ακόμη και μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό περιβάλλον.

Η χορήγηση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) αποτελεί ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα».

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε τα εξής:

«Και αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

http://www.agelioforos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *