Καταγγελία-σοκ για κακοποίηση και βιασμό 25χρονου, μέσα σε ψυχιατρική κλινική

PAGNHΈναν πραγματικό εφιάλτη πέρασε ένας 24χρονος μέσα στην ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου, όπως κατήγγειλε σήμερα η οικογένειά του.

Το πρωί βγήκε στη δημοσιότητα η καταγγελία μίας μητέρας που έκανε λόγο ότι ο γιος της φαίνεται ότι κακοποιήθηκε μέσα στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλευόταν

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 24χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα νοσηλευόταν στην ψυχιατρική.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας η μητέρα επισκέφτηκε το γιο της στο νοσοκομείο και διαπίστωσε ότι δεν ήταν καλά και τον πήρα στο σπίτι.

Τότε ανακάλυψε ότι ο 24χρονος έφερε πληγές στο σώμα του και αυτό την ανησύχησε με αποτέλεσμα να καταφύγει στην αστυνομία ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό εκφράζοντας υποψίες ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί.BIASMOS-BERRAS

Τι λέει η οικογένεια

Πλέον η οικογένεια πιστεύει ότι ο 24χρονος έπεσε θύμα άγριου βιασμού όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας Διονύσης Βέρρας.

Μάλιστα, στα χέρια του υπάρχουν σημάδια από χειροπέδες.

«Αύριο αναμένεται να γίνει ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος που σημειώθηκε ο βιασμός. Δεν χρεώνουμε τίποτα και σε κανέναν μέχρι να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία. Αυτό που είναι κρίσιμο να διαπιστωθεί είναι εάν ο βιασμός έγινε την ώρα που νοσηλευόταν ο 24χρονος στην ψυχιατρική ή την ώρα που βρισκόταν εκτός», ανέφερε ο κ. Βέρρας.

.Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο και συγκεκριμένα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαριτάκης σε δηλώσεις του στο cretapost, ανέφερε πως έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν σε καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Πανεπιστημίου.

«Ένα σοβαρό γεγονός όπως αυτό περιγράφεται πληροφορηθήκαμε σήμερα από δημοσιεύματα. Όπως είναι φυσικό πλήρη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Αυτό όμως που εγώ έπραξα με συμφωνία του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου ανέθεσα προκαταρκτική έρευνα σε καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Πανεπιστημίου Κρήτης», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης.

Για τον βιασμό είμαστε σίγουροι, για το πότε έγινε δεν ξέρουμε

Η οικογένεια του 24χρονου είναι πλέον βέβαιη πως δεν υπάρχει μόνο κακοποίηση αλλά και βιασμός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο cretapost, ο δικηγόρος της οικογένειας, Διονύσης Βέρρας.

«Πρόκειται για έναν 24χρονο, τεράστιας σωματικής διάπλασης – κοντά στα 2 μέτρα – που είναι ολοφάνερο ότι έχει νοητικά προβλήματα. Σίγουρα αυτό το παιδί δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο του γι’ αυτό και η μητέρα του – όπως λέει η ίδια – είναι συνέχεια δίπλα. Αυτή την ώρα βρισκόμαστε απέναντι σε μία οδυνηρή πραγματικότητα. Το αληθές είναι ότι έχει βιαστεί το παιδί κατά τρόπο άγριο, σύμφωνα με όσα δηλώνει η μητέρα. Ωστόσο, η μητέρα ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της κατάστασης του παιδιού είναι συνεχώς δίπλα του. Ισχυρίζεται όμως σε όλους τους τόνους ότι διαπίστωσε όλα αυτά, αφότου πήρε το παιδί από το νοσοκομείο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο κ. Βέρρας και τόνισε ότι το σημαντικό είναι να διαπιστωθεί πότε τελέστηκε αυτή η πράξη.

«Αυτό που δεν ξέρουμε και πρέπει να διαπιστωθεί είναι εάν το παιδί βιάστηκε μέσα στην ψυχιατρική κλινική ή εκτός νοσοκομείου. Αυτό θα μας το απαντήσει η ιατροδικαστική εξέταση. Εάν διαγνωστεί ότι ο βιασμός έχει τελεστεί στο χρόνο που νοσηλευόταν τότε προκύπτει ένα μεγάλο θέμα για το νοσοκομείο. Εάν όμως δεν είχε τελεστεί τότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε και σπιλώνουμε το όνομα ενός σοβαρού ιδρύματος. Ανεξάρτητα όμως το πού έγινε, τα πρόσωπα που έκαναν αυτό το πράγμα σε αυτό το παιδί, αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάξιοι να λέγονται άνθρωποι. Έχουμε σοκαριστεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, τα ρούχα και τα παπούτσια του 24χρονου ήταν γεμάτα με αίματα ενώ στα χέρια του έφερε φανερά σημάδια από χειροπέδες

http://www.cretapost.gr/erevnoun-tin-katangelia-gia-ton-viasmo-en-anamoni-tis-iatrodikastikis-exetasis/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *