Ίδρυμα Σ. Νιάρχος: Έκτακτη δωρεά για την καταπολέμηση του Ebola

νιαρχοςΔωρεά ύψους $500.000 ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) , προκειμένου να συμβάλει στην παροχή έκτακτης βοήθειας προς τη μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Ebola στη Δυτική Αφρική.

Η δωρεά θα προσφέρει γενική υποστήριξη στις προσπάθειες των ΓΧΣ, βοηθώντας την οργάνωση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Επιπλέον, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί για την υποστήριξη κέντρων προσφύγων στην Αιθιοπία, τα οποία φιλοξενούν πρόσφυγες από το Σουδάν και έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες στην περιοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τη μεγαλύτερη αυτή καταγεγραμμένη επιδημία του ιού Ebola ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα». Οι διεθνείς προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού απαιτούν άμεση υποστήριξη και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, τον έλεγχο των λοιμώξεων, την επιδημιολογική επιτήρηση, τα συστήματα συναγερμού και παραπομπής, καθώς και την εκπαίδευση και κινητοποίηση των κοινοτήτων.

Οι ΓΧΣ ηγούνται των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Ebola στη Δυτική Αφρική.

«Με αυτή τη δωρεά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει το σημαντικό έργο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Δυτική Αφρική, και συμμετέχει ενεργά στην κρίσιμη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Ebola», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/3792-idryma-s-niarxos-ektakti-dorea-gia-tin-katapolemisi-tou-ebola

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *