Παρέμβαση του Υφ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΕΟΠΥΥ

κωνσταντινόπουλοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 26/08/2014
Προς : Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτριο Α. Κοντό
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, κ. Παπασταματάκη Γεώργιο

 

ΘΕΜΑ : Aνισότητα κατανομής των πιστώσεων του εοπυυ για τις διαγνωστικές εξετάσεις στην Αρκαδία
Η κατανομή των δαπανών για τις εργαστηριακές εξετάσεις στην ομάδα Β2 της υπουργικής απόφασης, (ιατροί κατά πράξη και περίπτωση με ειδικότητα καρδιολογία,γαστρεντερολογία,νευρολογίας, γυναικολογίας, φυσιατρικής), στην Αρκαδία δεν έγινε με βάση την αναλογία του πληθυσμού, αλλά με βάση τις περσινές απαιτήσεις των παροχών, οι οποίες όμως είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με αυτές που πρέπει, αναλόγως του πληθυσμού. Αναλογία πληθυσμού Αρκαδίας 0,8% του συνόλου, (86.685 κάτοικοι\10.815.197 πληθυσμός Ελλάδος). Αναλογία δαπανών στην αναφερομένη κατηγορία 0,4% (74.017 ευρώ \18.000.000 ευρώ =0,4%).
Οι απαιτήσεις, από την Αρκαδία προς τον ΕΟΠΥΥ το 2013, στην συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μειωμένες, διότι υπήρχε μόνο ένας ιδιώτης πάροχος και μάλιστα όχι στην Τρίπολη ,αλλά στο Άστρος. Τώρα όμως προστέθηκαν άλλοι 4 πάροχοι στην Τρίπολη, ένας νευρολόγος και 3 καρδιολόγοι, οι οποίοι πέρυσι ήταν στα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ, πρώην ΙΚΑ, (Τώρα αυτοί οι ιατροί έχουν φύγει από τα ιατρεία του ΙΚΑ), και επομένως δεν είχαν απαιτήσεις δαπανών από το ΕΟΠΠΥ, αφού εξυπηρετούσαν τους ασθενείς της περιοχής, στα ιατρεία του ΙΚΑ. Αυτό είναι κατάφωρη αδικία για τους ιατρούς, αλλά κυρίως για τους ασθενείς της Αρκαδίας, οι οποίοι στερούνται τις δωρεάν παροχές στις συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες τους αναλογούν, προς όφελος ασθενών από άλλους νομούς. Επιπλέον, οι ασθενείς της περιοχής δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στις δομές του ΠΕΔΥ, επειδή δεν υπάρχουν σε αυτές ιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων. Ως εκ τούτου οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικά για τις εξετάσεις τους στις συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες.Είναι σαφές, πως πρέπει να διορθωθεί άμεσα αυτή η δυσαναλογία, και να κατανεμηθούν οι πιστώσεις με βάση την αναλογία του πληθυσμού, λόγω των ειδικών συνθηκών που αναφέρονται παραπάνω δηλ. την αύξηση των ιδιωτών παρόχων, (που ήταν πέρυσι στα ιατρεία του ΙΚΑ).

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 

One thought to “Παρέμβαση του Υφ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΕΟΠΥΥ”

 1. Αυτός ο “τύπος” γιατί και με ποία ιδιότητα παρεμβαίνει;

  1. Παρεμβαίνει γιά την άρση μέτρων και καταστάσεων στην δημιουργία των οποίων Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ, διότι τα ΨΗΦΙΣΕ και τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΣΘΕΝΑΡΑ μέχρι χθές (γι’ αυτό άλλωστε και το “αντίδωρο” της υφυπουργοποίησης του), ο απόλυτος παραλογισμός…

  2. Παρεμβαίνει ως υφυπουργός Ανάπτυξης σε θέματα Υγείας (δηλαδή ως πολιτικά αναρμόδιος) απευθυνόμενος σε πρόεδρο Οργανισμού (σε θεσμικά μη-ομόλογό του πρόσωπο), γράφοντας στα παληά του παπούτσια την συνταγματική και κυβερνητική τάξη.

  3. Παρεμβαίνει γιά θέματα της πολύπαθης Αρκαδίας, του νομού που τον ετίμησε με την ψήφο του και τον εξέλεξε ως βουλευτή της, αποποιούμενος -ΚΑΚΙΣΤΑ- του τίτλου του βουλευτή Αρκαδίας, δηλαδή του μόνου τίτλο που θα τον νομιμοποιούσε να παρέμβει σε θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του χαρτοφυλακίου του υφυπουργού Ανάπτυξης.

  4. Αν θεωρεί -παρ’ όλα ταύτα- ότι δικαιούται και νομιμοποιείται να παρέμβει με τον τρόπο που το έκανε, μήπως ξεχνάει ότι είναι υφυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνον των ψηφοφόρων του…

  Η ιστορική και ηρωϊκή Αρκαδία έχει συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία της επισώρευσαν μία ατελείωτη σειρά ανίκανων πολιτικών, μεταξύ των οποίων -δυστυχώς- περιλαμβάνονται και πολλοί Αρκάδες. Η Αρκαδία και όλη η Ελλάδα έχουν ανάγκη ουσιαστικών λύσεων και όχι υποκριτικών και ανέξοδων παρεμβάσεων νεόκοπων πολιτικών “Σχολής Μαυρογιαλούρου”. Αν κάποιος ήθελε να παρέμβει ουσιαστικά, υπήρχε και ο κατάλληλος χρόνος και ο κατάλληλος τρόπος. Τώρα πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας και αυτό κάνει όλους αυτούς τους “τύπους” να έχουν χάσει όχι μόνο το χρώμα τους, αλλά και την λογική τους και καμώνονται ότι τα βάζουν ακόμη και με αυτούς τους χθεσινούς… εαυτούς τους.

  Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΟΘΙ εν όψει εκλογών, διότι πολιτικές πράξεις εις βάρος της Πατρίδας και εις βάρος της Κοινωνίας ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!

  Βασίλης Αρμόνης
  Παθολόγος-Ογκολόγος
  εκ Κάψια Αρκαδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *