Νοσοκομείο Σάμου: Αναζητείται λύση για τους καρκινοπαθείς

σαμοςΤο ενδεχόμενο πραγματοποίησης χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Σάμου εξετάζει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, μετά από σχετικό αίτημα ασθενούς.
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε συνάντηση του διοικητή Γιώργου Ραγκούση, μελών του επιστημονικού προσωπικού και μελών από την Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και του καρδιολόγου Νίκου Τρικαλινού, στους οποίους μεταβιβάστηκε το σχετικό αίτημα της ασθενούς.
Το νοσηλευτικό προσωπικό εμμένει στη θέση του για δημιουργία ενός ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου, υποστηρίζοντας ότι χωρίς τα απαραίτητα μέσα η όποια χημειοθεραπεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του καρκινοπαθή. Στα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων είναι και η στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου με μόνιμο φαρμακοποιό.
Οι ενδοιασμοί ωστόσο, από την πλευρά των γιατρών φαίνεται ότι μπαίνουν στο περιθώριο, προκειμένου σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα και ζητούν άμεσα λύση.
Το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, με τον πρόεδρό του, Νίκο Κακλαμάνη όσο και τους άλλους τρεις γιατρούς που συμμετείχαν στη συνάντηση να εμφανίζονται πρόθυμοι να ικανοποιήσουν το αίτημα, αρκεί να υπάρχει η επίβλεψη από ειδικό ογκολόγο.
Η διοίκηση, από την άλλη, δεσμεύθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συνεργασία με τον ιδιώτη στρατιωτικό ογκολόγο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσει, ενώ θα προωθήσει εκ νέου το αίτημα για τον διορισμό μόνιμου ή έστω επικουρικού ογκολόγου.
Πηγή: newsbomb

Πηγή hhttp://www.onmed.gr/ygeia-politiki/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *