Σχόλιο.” Έχω εργασθεί και εγώ ως ειδικευόμενος στο κρατικό Νικαίας πριν 10 χρόνια “

κρατικο νίκαιαςΈχω εργασθεί και εγώ ως ειδικευόμενος στο κρατικό Νικαίας πριν 10 χρόνια και όλα όσα περιγράφει ο συνάδερφος είναι ακριβή. Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα παιδείας στον Έλληνα και αυτό φαίνεται παντού και καθημερινά. Αυτό που δεν λέει ο συνάδερφος όμως είναι πως πολλοί επιμελητές δεν εμφανίζονται στα επείγοντα με αποτέλεσμα δυσανάλογος φόρτος να επιμερίζεται σε ειδικευόμενους που πολλές φορές δεν μπορούν λόγω κόπωσης αλλά και έλλειψης εμπειρίας να ανταποκριθούν. Επίσης πολλές κλινικές δεν έχουν συγκεκριμένα ωράρια ενημέρωσης με αποτέλεσμα συγγενείς να στοιβάζονται και να παρακαλούν για μια στοιχειώδη ενημέρωση και αυτό να εξαρτάται απ τη διάθεση κάποιων. Πολλοί επίσης δεν έχουν διακριτικά με το όνομα και την ιδιότητα τους. Υπήρχαν φορές που έψαχνα να βρω ειδικούς άλλων ειδικοτήτων για τους ασθενείς που νοσήλευα και να βρίσκονται στα σπίτια τους. Επίσης πήγα και στη συνέχεια ως ιδιώτης ειδικευμένος γιατρός να δω ασθενείς μου και είδα ειδικευόμενους του ενός μήνα και με πτυχία από το πλέον απίθανο κράτος της ανατολικής Ευρώπης να έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων ακόμη και προς τους συναδέλφους τους. Μπορώ να φανταστώ πως θα φέρονται κάποιοι απ αυτούς σε ανυπεράσπιστους ασθενείς. Συνεπώς η έλλειψη παιδείας δυστυχώς συναντάται εξίσου και στους γιατρούς και αυτό που λείπει είναι η ύπαρξη και η εφαρμογή αυστηρών κανόνων. Ποιος όμως θα τους επιβαλλει; Οι αστείοι διοικητές -τσιράκια; Ειναι συνολικό πρόβλημα λοιπόν της κοινωνίας και της δομής του Ελληνικού κράτους κατά τη γνώμη μου.

https://www.isarkadias.gr/42655/uncategorized/scholio-apo-idikevomeno-pathologias-sto-kratiko-nikeas-ag-panteleimon/comment-page-1/#comment-23517

antonis

2 thoughts to “Σχόλιο.” Έχω εργασθεί και εγώ ως ειδικευόμενος στο κρατικό Νικαίας πριν 10 χρόνια “”

  1. Συναδελφε θα μπορούσες να βοηθησεις. Σαν γιατρός στην αντιμετώπιση. Του ασθενούς. Που είσαι. Θεραπων ..και καλά. Αμοιβωμενος…Ας παψουμε να μεταθετουμε τις ευθύνες. Στα αδια νοσοκομεία…Είμαστε. γιατροί. Η μήπως. Τροχονομοι…Όσο για τα αγνώστου. Προέλευσης. Πτυχια ας παλεψουμε όλοι. Να μπουν κάποια. Φίλτρα. Ελέγχου.. .εξετάσεις. ειδικοτητας κ.α. διοτι σε λίγο οι γιατροι;;;;; θα είναι.σε χειρότερη. Μοίρα. Απο…….

  2. Αγαπητέ συναδερφε,δν ξερω αν εισαι νοσοκομειακος,ειδικευμενος ή ειδικευόμενος.Ως ιδιώτης έχω να σου επισημάνω ότι σε πολλά νοσοκομεία δίνουμε μάχη για να δούμε τους ασθενείς μας εκτός επισκεπτηρίου και μάλιστα μας απαγορεύουν να δούμε την φαρμακευτική αγωγή των ασθενών μας ως απόρρητη!!!Το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές.Αναφέρω ως παράδειγμα προς αποφυγη την καρδιολογική μονάδα του Θριάσειου.Βέβαια υπαρχουν και πολλοί διευθυντες κύριοι και αξιοπρεπείς,θα έλεγα πως τέτοιους συναντάς συχνότερα στην επαρχία.Πρέπει όμως όλοι εμείς οι αξιοπρεπείς και μάχιμοι γιατροι της Ελλάδας να υπερασπιστούμε με τις πράξεις μας τον κλάδο μας,αλλά να είμαστε μαχητικοί και απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.Δεν μεταθέτω καμμια ευθύνη.Οσο για το αν αμοίβομαι καλά ή όχι,εγώ αλλά και ο κάθε ιδιώτης γιατρός ποτέ δν ζήτησα κάτι απ το κράτος ,επένδυσα και κρίνομαι κάθε ημέρα απ ους ασθενείς μου.όσον αφορά τα φίλτρα που πρέπει να μπουν είναι πλέον αργά γιατί ηρθαν δεκάδες χιλιάδες γιατρών απ το πρώην ανατολικό μπλόκ που σπούδασαν όταν στα κράτη αυτά και οι καθηγητές ήταν πεινασμένοι.Και ο νοών νοήτω.Όσο για τα άδεια νοσοκομεία,αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία να είμαστε ευγενείς απέναντι στους συγγενείς πασχόντων.Σίγουρα πολλοί γιατροί υφίστανται τα πανδεινα.Δεν είδα ποτέ όμως τους συλλόγους μας να διαμαρτύρονται για τους διοικητές-αποτυχημένους πολιτικάντες.Ίσως ο σύλλογος αυτός να αποτελεί εξαιρεση(της Αρκαδίας),γιατί βλεπω ελευθερη έκφραση και αξιολογες αποψεις γι αυτό και γραφω εδώ αν και ασκώ ιατρική στην αττικη.Θα επανελθω με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι εκθεσεις ιδεών.Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *