Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα στη Σπάρτη.

παπακ. σπαρτηΗ Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε σήμερα, επίσκεψη εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, καθώς και στο Τμήμα Αιμοδοσίας, συνοδευόμενη από τη Διοικήτρια, Παπαγεωργίου Ευδοξία.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τη δράση του νοσοκομείου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου αιμοδοσίας και συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Κατά την παραμονή της στη Σπάρτη, η Υφυπουργός συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, με την οποία συζήτησε θέματα ασφαλείας και υγείας των παιδιών. Η Υφυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για την εξέλιξη των έργων που αφορούν στις δομές υγείας, υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας και ιδιαίτερα την προσθήκη των δεκαεννέα κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης. Η υφυπουργός Υγείας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει και βελτιώνει το επίπεδο εξυπηρέτησης του νοσοκομείου Σπάρτης. Επιπλέον συζητήθηκε, το θέμα της μελέτης για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, για το οποίο η Υφυπουργός ήδη δρομολόγησε την επίσπευση του θέματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη, ώστε το έργο να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα, κυρίως στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών, και ιδίως δράσεων υπέρ των παιδιών και των εφήβων. Η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν δράσεις του Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την ενημέρωση των νέων σε θέματα καπνίσματος, ναρκωτικών, ενδοσχολικής βίας, αλκοολισμού, διατροφής, άθλησης κ.α. Η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε ότι το Υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλία, με την αποστολή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την ενημέρωση της νεολαίας της Λακωνίας στα θέματα.

Εν συνεχεία, η Υφυπουργός επισκέφθηκε τον ξενώνα «Υάκινθο», την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Μ.Κ.Ο Αποστολή, καθώς και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ‘’Δίαυλος’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *