Πέρασε από τη Βουλή το«χαράτσι» των ακινήτων με 155 ναί 142 κατά (video). Στα τσακίδια δοσίλογοι των τροϊκανών

Στην αρχή της συνεδρίασης της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισε ότι θα εξαιρούνται από το χαράτσι οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων όπως και τον πολυκατοικιών. Με την ομιλία του είπε ότι διάφορες κατηγορίες ανθρώπων που είναι σε δύσκολη θέση και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ρεύμα θα αντιμετωπιστούν με “ευαίσθητο” τρόπο στη ρυθμιστική εγκύκλιο που θα βγεί.

 

«Ναι» στο τέλος για τα ακίνητα είπε τελικά σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης.

Παρά τις δημόσιες προειδοποιήσεις βουλευτών ότι σκέφτονται σοβαρά να καταψηφίσουν και παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν ολόκληρη την εβδομάδα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, τελικά και οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την τροπολογία για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Η ρύθμιση «πέρασε» μάλιστα με 155 ψήφους, αφού η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου ψήφισε επίσης ναι.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος εξαίρεσε από το τέλος για τα ακίνητα τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το τέλος ακινήτων για τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα από το Δημόσιο. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι στην εγκύκλιο που θα εκδοθεί για την εφαρμογή του νόμου δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλεψη για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως π.χ. για ανθρώπους που αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, αλλά χρειάζονται το ρεύμα για λόγους υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *