Πίσω από τις πλάτες του λαού

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της νεοελληνικής Ιστορίας, που συχνά κατέληξαν σε τραγωδία, είχε προηγηθεί όργιο μυστικής διπλωματίας. Στις πιο αγαθές των περιπτώσεων, η εκάστοτε εξουσία ενεργούσε ερήμην του λαού με συνείδηση ότι είναι “πεφωτισμένη δεσποτεία”. Δεν αναγνώριζαν στον λαό τη δυνατότητα και την εξουσία αυτός να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του. Δεν έλειψαν, βεβαίως, και οι περιπτώσεις συνωμοσιών.

Σήμερα η χώρα μας ζει στιγμές που θα καθορίσουν την πορεία της στον 21ο αιώνα. Ανατρέπονται κατακτήσεις μισού αιώνα και η χώρα εξωθείται στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, στη “Λατινική Αμερική” του ευρώ. Όλα αυτά γίνονται εν ψυχρώ, χωρίς να ενημερώνεται ο λαός, ο οποίος άναυδος και οργισμένος μαθαίνει για τα μέτρα που του παίρνουν.

Κανένα μέτρο, όσο αναγκαίο κι αν κρίνεται, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όταν είναι αποτέλεσμα ανακτορικών συνωμοσιών της τρόικας και του Μαξίμου. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να υπογράφει πολιτικές, και μάλιστα ερήμην των πολιτών. Ακόμη να κυρωθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση του Μνημονίου.

Τώρα μαθαίνουμε από τη Λαγκάρντ και τον Σόιμπλε τις παρασκηνιακές συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης. Οι πολίτες αναγκάζονται να αποκρυπτογραφούν τη μυστική διπλωματία με βάση τα μέτρα που καταιγιστικά ανακοινώνονται.

Ας γνωρίζουν οι “πεφωτισμένοι” ότι συντόμως θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή της κοινωνίας. Ας ανατρέξουν στην Ιστορία προκειμένου να μάθουν ότι, όταν ένας λαός εξευτελίζεται, τότε η περηφάνια του γίνεται βόλι κατά των δυναστών.

Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια ιδρύθηκε το ΕΑΜ. Κάθε μεγάλο γεγονός εντάσσεται στην εποχή του, είναι πρωτότυπο, δεν επαναλαμβάνεται. Αφήνει, όμως, τις θετικές εγγραφές του στο λαϊκό υποσυνείδητο. Η αντιστασιακή “προδιάθεση” διατρέχει τη νεοελληνική Ιστορία. Είναι πανταχού παρούσα. Ανιχνεύεται και σήμερα, που ζούμε μέρες ενός ακήρυχτου κοινωνικού – ταξικού πολέμου, που πληγώνει την ίδια την εθνική κυριαρχία, όπως παραδέχονται ακόμη και οι στυλοβάτες του Μνημονίου.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=641356

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *