Στη Βουλή το θέμα του Τζανείου. Δεν πρόκειται να κλείσει η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική

τζανειο νοσ.Στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, για το Τζάνειο νοσοκομείο και τα καταγγελλόμενα προβλήματα στη λειτουργία της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής, όπως επίσης της παιδοχειρουργικής κλινικής, του καινούργιο Κέντρου Μητέρας-Παιδιού και του νεογνολογικού τμήματος, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου, για την οποία ανέφερε ότι έχει ήδη τέσσερις μόνιμους γιατρούς.

Επίσης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «ο Πειραιάς θα τύχει της περισσότερης προσοχής μας, διότι, όπως είπατε προηγουμένως (απευθυνόμενος στην κ. Μανωλάκου), έχει μεγάλο πληθυσμό να εξυπηρετήσει. Τα νοσοκομεία σε σχέση με την Αθήνα είναι πολύ λιγότερα. Γνωρίζουμε την κατάσταση. Γνωρίζουμε, βέβαια, και την κατάσταση την κτιριολογική και την τεχνολογική των νοσοκομείων και θα κάνουμε το καλύτερο».

Αναφερόμενος στον αξονικό τομογράφο, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι «έχουν βγει οι 600.000 χιλιάδες ευρώ και είναι στην τελική διαδικασία επιλογής ενός καινούργιου μηχανήματος». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί την εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο Τζάνειο. «Δεν αποκλείω να γίνει ένας μαγνητικός τομογράφος στο Τζάνειο, αλλά πρέπει να είμαστε πια πολύ φειδωλοί στην εγκατάσταση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας στα νοσοκομεία στην Ελλάδα και σε οποιοδήποτε μέρος. Δεν μπορούν τα μηχανήματα αυτά να είναι σε μικρές πληθυσμιακές ομάδες. Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε και έναν μαγνητικό τομογράφο στο τελευταίο νοσοκομείο της Ελλάδας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ, από τη μεριά της, ανέφερε ότι «την ίδια περίπου ερώτηση είχαμε ξανακάνει το Μάρτιο αυτής της χρονιάς. Δυστυχώς, οι προκάτοχοί σας δεν μας την απάντησαν το Μάρτιο του 2014 και η κατάσταση χειροτέρευσε. Δηλαδή, το Παιδοχειρουργικό τότε δεν είχε κλείσει αλλά υπολειτουργούσε. Τώρα είναι κλειστό».

Επικαλούμενη δε, στοιχεία της ΕΙΝΑΠ, του ΙΣΠ και του διευθυντή του Τζανείου, παρέμεινε στην εκτίμηση ότι η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Τζανείου πάει για κλείσιμο.

«Το ότι πάει για κλείσιμο η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Τζανείου δεν είναι εκτίμηση απλώς δική μας. Η ΕΙΝΑΠ έχει βγάλει ανακοίνωση και καταγγελία. Ο Ιατρικός Σύλλογος του Πειραιά το ίδιο. Κινητοποιήσεις έχουν γίνει από συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, από σωματεία συνταξιοδοτικά» δήλωσε.

Ζήτησε επίσης «να μην μπει στη λογική κόστους-οφέλους το θέμα της υγείας».

«Εμείς θα διεκδικούμε την προστασία της υγείας του λαού» σημείωσε τέλος η κ. Μανωλάκου, προσθέτοντας ότι «η πολιτική σας συνολικά και της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας υγείας για το λαό συρρικνώνεται».

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις 2.900 θέσεις προσωπικού για το ΕΣΥ που είχε ανακοινώσει ο Μάκης Βορίδης τον Ιούνιο. Μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί 1.200, «μένουν χίλιοι επτακόσιοι, οι οποίοι –και θα σας δώσω τα στοιχεία- θα διοριστούν μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *