ΕΟΠΥΥ. Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) δημόσια διαβούλευση

nosokomeia-louketo_0Ιατροί
1. Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την εξέταση στο ιατρείο ή στο σπίτι του δικαιούχου, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης, περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς σύμφωνα με το Π.Δ. 127/2005 (ΦΕΚ 182/ Α΄/22-07-2005).
Οι θεραπευτές ιατροί υποχρεούνται, πέραν της εξέτασης του ασθενούς, να εκτελούν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις παρακάτω κατά ειδικότητα ιατρικές πράξεις, χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου ή του Οργανισμού.
 Αγγειοχειρουργική εξέταση: αδρός έλεγχος αιματικής ροής σε αρτηρίες και φλέβες άνω και κάτω άκρων με απλή συσκευή Doppler.
 Γαστρεντερολογική και ουρολογική εξέταση: δακτυλική εξέταση ορθού
 Γυναικολογική εξέταση: κολποσκόπηση
 Δερματολογική εξέταση: επισκόπηση με δερματοσκόπιο και εξέταση με λυχνία WOOD
 Καρδιολογική εξέταση: ηλεκτροκαρδιογράφημα
 Ορθοπεδική εξέταση: στατικοκινητικός έλεγχος επιμέρους περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος, δοκιμασίες μυϊκής ισχύος, δοκιμασίες αισθητικότητας, εκτίμηση τενόντιων αντανακλαστικών, ειδικοί διαγνωστικοί διαφόρων αρθρώσεων (Lachman, McMurray, Apley κ.α.)
 Οφθαλμολογική εξέταση: τονομέτρηση, μέτρηση οπτικού πεδίου, μέτρηση οπτικής οξύτητας, εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και απλή βυθοσκόπηση
 Πνευμονολογική εξέταση: σπειρομέτρηση και καμπύλη ροής όγκου
 Παιδιατρική και Παθολογική εξέταση: Εμβολιασμοί πάσης φύσεως, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
 Ωτορρινολαρυγγολογική εξέταση: εξέταση στοματικής κοιλότητας και φάρυγγα, ωτοσκόπηση, αφαίρεση βυσμάτων ώτων, εκτίμηση ακοής δία τονοδοτών και ομιλίας, πρόσθια και οπίσθια ρινοσκόπηση, έμμεση λαρυγγοσκόπηση
2. Ιατρική περίθαλψη παρέχεται στους δικαιούχους του Οργανισμού από ιατρούς που:
α) υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. και το ΠΕ.ΔΥ.
β) συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., είτε με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως δύο (2) ετών ή αντίστοιχα με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις [Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 16-12-2011 (ΦΕΚ 262/Α΄/2011) που κυρώθηκε με το Ν. 4047/2012 (ΦΕΚ 31/Α΄2012)], όπως ισχύουν κάθε φορά.
γ) Από τους ιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπ’ αριθμ.Φ.90380/οικ.32290/4456/2011 (ΦΕΚ 3008/Β΄/2011) και Φ.9380/οικ.228/113/2012 (ΦΕΚ 620/Β΄/2012) κοινές υπουργικές αποφάσεις και την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

Προσχεδιο Αναθεώρηση ΕΚΠΥ – έκδοση 310714         – 09-09-14              ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης , θέτει σε δημόσια διαβούλευση προ-σχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) μέχρι 15/10/2014, προκειμένου να εκφραστούν απόψεις- σχόλια-παρατηρήσεις που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, προς όφελος τόσο του Οργανισμού όσο και των ασφαλισμένων του.

Σας αποστέλλομε προσχέδιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) προκειμένου  να υποβάλλετε τυχόν παρατηρήσεις και  σχόλια.  Το παρόν προσχέδιο είναι  αποτέλεσμα πολύμηνης και συστηματικής εργασίας   Επιτροπής, η οποία συστάθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και αποτελείτο από  υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ,  με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΣΑμεΑ. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eopyy.gov.gr, για δημόσια διαβούλευση μέχρι 15.10.2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *