Νέα από Αρκαδία. Πεδίο συνεργασίας

ARKADIA18-150x15017Πεδίο συνεργασίας

Μπορούν να συνεργαστούν οι παρατάξεις Παυλή και Σμυρνιώτη στο Δήμο της Τρίπολης; Σε ορισμένους τομείς γιατί όχι; Στο ζήτημα π.χ της συγκέντρωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων δεν τους χωρίζει τίποτα. Και αν υπάρχουν διαφορές σε άλλα ζητήματα, όπως της στέγασης όλων των δημοτικών υπηρεσιών, σίγουρα υπάρχουν και πεδία συγκλίσεων.

Είναι σίγουρο ότι στο δήμο Τρίπολης έχουν περισταλεί δαπάνες, έχουν εξοικονομηθεί πόροι. Η θητεία Σαββάκη, όπως προηγουμένως και η θητεία Καραχάλιου, στα οικονομικά του δήμου, υπήρξε αποτελεσματική. Επίσης σίγουρο είναι ότι η πόλη δεν είναι ό,τι ήταν όταν ανέλαβε ο κ. Σμυρνιώτης. Έχει αλλάξει σημαντικά. Παρ’ όλα αυτά την πενταετία που έρχεται η δημοτική αρχή θα κριθεί από τις τεράστιες εκκρεμότητες που θα κληθεί να επιλύσει.

Γιατί, παρότι η πόλη άλλαξε μορφή με τις αναπλάσεις εξακολουθεί να είναι βρώμικη, τη νύχτα σκοτεινή. Τα τραπεζοκαθίσματα των μαγαζιών καταλαμβάνουν ετσιθελικά χώρο δυσανάλογα μεγάλο του μεγέθους τους και πάντως πέρα και πάνω από την κείμενη νομοθεσία, ελέγχου μη υπάρχοντος. Και πολλά ακόμα.

Σε όλα αυτά φυσικά και υπάρχουν δικαιολογίες και απαντήσεις. Όποιες όμως δικαιολογίες και αν ορθωθούν, η ουσία είναι ότι τα προβλήματα παραμένουν, και είναι πολλά.

Ο πολιτικός λόγος του κ. Παυλή μέχρι τώρα είναι σαφής. Προσήλωση στη νομιμότητα, συναινέσεις, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα. Θεσμοί, σταθερές δομές, ρεαλισμός. Με άλλα λόγια εκφράζει με ιδιαίτερη συγκρότηση τα χαρακτηριστικά ενός λογικού δημοτικού άρχοντα. Πολλοί λένε από τώρα ότι ο δήμος αποτελεί το εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι πιθανόν. Και δεν το αρνούμεθα. Ας έχει υπόψη του, ωστόσο, ότι οι όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του (εκείνος τις απορρίπτει κατηγορηματικά) δεν περνούν από τη ρητορική, όσο από τα έργα. Για τα σκουπίδια, τα πεζοδρόμια και τα τραπεζοκαθίσματα – γι αυτά θα κριθεί.

Γιαν. Παπαμήτρος

 

 

 

 

 

Το … βιολί του

Δεν έβαλε μυαλό, ο ΩΡΛ γιατρός της πόλης μας, παρότι είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό να προβαίνει σε παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών και να τις αγοράζει ο ίδιος από φαρμακεία των Αθηνών ή αλλαχού. Συνελήφθη εκ νέου στη Σίφνο, όντας σε καθεστώς αναστολής των καθηκόντων του, για παράβαση του Ν.4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», των άρθρων 216 Π.Κ. «Πλαστογραφία», 220 Π.Κ. «Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης», 242 Π.Κ. «Ψευδής βεβαίωση, νόθευση κ.λ.π.», 386 Π.Κ. «Απάτη» και 258 Π.Κ. «Υπεξαίρεση στην υπηρεσία», σε συνδυασμό με το άρθρο 98 Π.Κ. «Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας « ο δράστης προέβαινε σε συνταγογράφηση μονόγραμμων και δίγραμμων συνταγών του νόμου περί ναρκωτικών, κάνοντας χρήση κρατικής στρογγυλής σφραγίδας και πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων με αποτέλεσμα να πετυχαίνει απευθείας ο ίδιος την αγορά ναρκωτικών ουσιών από φαρμακεία (της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας) ή την υφαρπαγή συνταγών από κρατικά ιατρεία, με στόχο την εκπτωτική σε βάρος του Δημοσίου αγορά ναρκωτικών ουσιών από φαρμακεία. Επιπλέον, κατείχε παράνομα μπλοκ του Ι.Κ.Α. και του Τ.Σ.Α.Υ. από τα οποία είχε πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών, ώστε να προβαίνει σε συνταγογραφήσεις με σκοπό την αγορά ναρκωτικών».

 

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η πιλοτική εφαρμογή του νέου κοινωνικού μέτρου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στον Δήμο Τριπόλεως. Όπως ανακοινώθηκε, ειδικό κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Εργασίας και του Τεχνικού Συμβούλου, θα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη 10/9 στην Τρίπολη, όπου θα συζητηθούν οι τελικές διαδικασίες για την άμεση, πλήρη και επιτυχημένη εφαρμογή του στην Τρίπολη. Σημειώνεται ότι η Τρίπολη εντάχθηκε στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε 13 Δήμους της χώρας , όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Τριπόλεως κ. Δημήτρη Παυλή.

 

Τατούλης – Αγοραστός

Πολύωρη συνάντηση είχαν προ δυο ημερών, στην Τρίπολη, οι Περιφερειάρχες της Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και της Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωθυπουργικής…επιθυμίας, να τα βρουν μεταξύ τους, καθότι και οι δυο είναι διεκδικητές της ηγεσίας της ΕΝΠΕ!

Να σημειωθεί πως στο παρασκήνιο δίνεται σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της στήριξης της ΝΔ, κυρίως από την πλευρά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο καθώς και το 2010 αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του απερχόμενου προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, από την πλευρά του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και, μάλιστα, εξελέγη στη θέση του β΄ αντιπροέδρου. Με δεδομένες όμως τις σημερινές ισορροπίες στις 13 περιφέρειες, το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός είναι «κομματικός» ίσως αποδειχθεί μειονέκτημα στην τελική επιλογή του υποψηφίου της ΝΔ από τη Συγγρού που φαίνεται να κρατά στάση αναμονής μέχρι να διαμορφωθούν οι σχετικές ισορροπίες.

 

Αδικαιολόγητη απουσία

Λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, έγινε συζήτηση και ελήφθη απόφαση για «κοπανατζού» υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία απουσιάζει από την υπηρεσία της αδικαιολόγητα για σχεδόν 17 ολόκληρους μήνες! Η απόφαση αφορά: «τον ορισμό της δικαστικής επιμελήτριας Πρωτοδικείου Αθήνας Μαρίας Χριστοδούλου, προκειμένου να επιδώσει στην υπάλληλο της Π.Ε. Μεσσηνίας …, απεσπασμένη στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης, 1) απόσπασμα της με αριθμ’ 54/Συν.15η/23.05.2014 απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της για το διάστημα από 1-9-2011 έως 28-2-2013 και 2) την με αριθμό πρωτοκόλλου 724/21.8.2014 κλήση σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων της για το διάστημα από 1-9-2011 έως 28-2-2013…. Η Οικονομική επιτροπή μετά από συζήτηση αποδέχθηκε ομόφωνα και στο σύνολό της την α.π. 108/2014, εισήγηση του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας Π.Ε. Μεσσηνίας.
Αγώνας για τα σκουπίδια

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα των σκουπιδιών που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων μας, η Μαντινειακή Συμπολιτεία, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για αγώνα. Έναν αγώνα «προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της μίας και μοναδικής λύσης που μπορεί οριστικά να θεραπεύσει τον τόπο μας από αυτή τη βαθιά και μολυσμένη πληγή. Λύσης, υγειονομικά, οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και νομικά ενδεδειγμένης που θα υιοθετεί όλη τη σειρά των απαραίτητων μέτρων, όπως η εναλλακτική διαχείριση, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και η τελική διάθεση των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΥ με την αποκλειστική ευθύνη και εκμετάλλευση του Δήμου και όχι των ιδιωτών και των κερδοσκόπων». Και προς αυτή την κατεύθυνση καλεί όλους σε συστράτευση.

 

Το παρατράβηξε

Προκαλεί με δηλώσεις του περί προσφυγής στο ΣτΕ ο νεαρός εκπεσών του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου ύστερα από ένσταση που είχαν καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Δέδε και Οδυσσέα Βουδούρη, επικαλούμενοι κώλυμα εκλογιμότητας. Και τι λέει ο εν λόγω φέρελπις νεανίας σε επιστολή προς τους ψηφοφόρους του; Ότι: «Δυστυχώς ορισμένα “μεγάλα συμφέροντα” θέλησαν να σταματήσουν τις προσδοκίες σας, θέλησαν να καταργήσουν την ελεύθερη βούληση σας, θέλησαν να μην αφήσουν τις νέες και τους νέους να εκλέξουν τον δικό τους άνθρωπο της γενιάς τους, στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ξαφνικά όλοι αυτοί που μας μιλούν για Δημοκρατία και Λαϊκή βούληση ξέχασαν τα πιστεύω τους, φοβήθηκαν, κιότευσαν και αποδέχθηκαν μια άλλη εξουσία ως ανώτερη από τον Λαό, τα δικαστήρια». Εν τάξει και οι υπερβολές έχουν τα όριά τους. Βρήκαμε τώρα τα μεγάλα συμφέροντα και τους τα φορτώνουμε όλα. Και ποια είναι αυτά τα μεγάλα συμφέροντα, παρακαλώ; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο; Και τα δικαστήρια, ρε μεγάλε, γιατί τα έχουμε; Για να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει; Να μην υπάρχει έλεγχος πουθενά; Τέτοιο κομουνιστικοποίηση σκέψης (αποδέχθηκαν μια άλλη εξουσία ως ανώτερη από τον Λαό, τα δικαστήρια ) πρώτη φορά τη συναντάμε σε δεξιό εκπρόσωπο του λαού. Έλεος, πια. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.

 

Χαμογελάτε

-Πέρασα παιδαγωγικό. Εσύ;

– Ιατρική

– Σε συμπάθησα. Μακάρι να δουλέψουμε στην ίδια καφετέρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *