ΑΡΣΙ. «Μεταρρύθμιση» στον τομέα της υγείας μέχρι τελευταίου επιβιώσαντος…..

αρσιΗ μεταρρυθμιστική πολιτική στον τομέα της υγείας συνεχίζεται με ιδιαίτερο σθένος από τους φωστήρες της κυβερνητικής παρωδίας και τους συμβούλους τους, που πλέον νομοθετούν ακόμα και τον προληπτικό έλεγχο καταστρατηγώντας το ρόλο του γιατρού και επιβάλλοντας του ρόλο μνημονιακού οικονομολόγου. Φαίνεται ότι η δολοφονική πολιτική των τραγικών ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, η μετακύλιση της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασθενείς, ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τη δημόσια υγεία, η πλήρης ηθική και επιστημονική απαξίωση που επεβλήθησαν, δεν ήταν αρκετές να εξοντώσουν τον προβλεπόμενο αριθμό του πληθυσμού.
Πλέον κρίθηκε απαραίτητο να χτυπηθεί ο τομέας της πρόληψης και της παρακολούθησης των ασθενών διότι οι «διεφθαρμένοι», ως συνήθως, γιατροί υπερσυνταγογραφούν και «κλέβουν» τα λεφτά που προορίζονται για τους τοκογλύφους. Φυσικά οι νέοι σωτήρες παραγνωρίζουν το γεγονός ότι τόσα χρόνια υπό την ανοχή και τη συνενοχή τους ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας θησαύριζε υπερκοστολογώντας τις παροχές υγείας εις βάρος του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Κατά την προσφιλή τους λοιπόν τακτική και δεδομένης της ανεπάρκειάς τους να καταστρώσουν εθνική πολιτική πρόληψης αντέγραψαν ξένες κατευθυντήριες οδηγίες, όπως ακριβώς έκαναν και στο φορολογικό, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α. Ξέχασαν βέβαια στην αντιγραφή να συμπεριλάβουν πληθώρα άλλων εξετάσεων που καλύπτονται από τα εκεί ταμεία και που φυσικά εδώ δεν διανοούνται να παρέχουν. Κατά τα καλά και συμφέροντα άρχισαν να καταργούν εργαστηριακές εξετάσεις γιατί ο καλύτερος γιατρός ως γνωστόν είναι το υπουργείο οικονομικών.
Με την τρομοκρατική για τους λειτουργούς υγείας νομοθεσία, τοποθετούν στην προκρούστεια κλίνη τον πληθυσμό και όσοι καταφέρουν να επιβιώσουν επιβίωσαν. Η προληπτική ιατρική, ακρογωνιαίος λίθος της υγείας ενός κράτους, δεν ασκείται από πολιτικάντηδες, αλλά από την ιατρική κοινότητα βάσει των αναγκών του πληθυσμού και του επιπολασμού των ασθενειών. Φυσικά και μια γυναίκα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε δύο μαστογραφικούς ελέγχους ετησίως, και ενδεχομένως και σε μαγνητική μαστογραφία, φυσικά και ένας άνδρας θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξέταση PSA κάθε μήνα αν υπάρχει λόγος. Η εξατομίκευση της πρόληψης και της αντιμετώπισης των νοσημάτων είναι η ορθότερη πρακτική και συμπεριλαμβάνεται σε κάθε κατευθυντήρια οδηγία, αρκεί να την εφαρμόσει κανείς προς όφελος των ανθρώπων και όχι προς όφελος των δανειστών. Η ενημέρωση και η επιστήμη αντικαθίσταται πλέον από τρομοκρατία και απαξίωση με αποτέλεσμα απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Το νομοθετικό αυτό έκτρωμα αποτελεί λαίλαπα για τη δημόσια υγεία, ανθρωποθυσία στον αιμοδιψή βωμό της τρόικας, περίτρανη απόδειξη της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Η συγκυβέρνηση των δολοφόνων, των τραπεζών και των μονοπωλίων, αυτή που χαρίζει χρέη δισεκατομμυρίων αλλά πλέον δεν καλύπτει το PAP τεστ, ξεγυμνώθηκε και πρέπει να ανατραπεί, μαζικά από όλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *