Ένωση Ιατρών Νομού Λάρισας. Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

27/09/2011
Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ)
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
(Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Οι γιατροί του ΓΝ Λάρισας και των Κέντρων Υγείας στην σημερινή γενική τους συνέλευση αφού εκτίμησαν την ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται από την λαίλαπα των μέτρων της Κυβέρνησης εναντίον του λαού και των κοινωνικών του κατακτήσεων και τις διαλυτικές συνέπειες που επιφέρει η εφαρμοζόμενη πολιτική στη Δημόσια Υγεία ομόθυμα αποφάσισαν τα παρακάτω:
·         Ανοικτή Συνέλευση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, έξω από τα Γραφεία της Διοίκησης, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των αποδοχών τους.
·         Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και το λαό να αντισταθούν με δυναμικό τρόπο (καταλήψεις, αποκλεισμούς, συγκεντρώσεις) σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει ή να θέσει σε εργασιακή εφεδρία, έστω και ένα εργαζόμενο στην Υγεία.
·         Να αντισταθούν δυναμικά με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις στην περικοπή – δώρο στους κερδοσκόπους, του κονδυλίου των εφημεριών κατά 250 εκατομύρια ευρώ, που οδηγεί σε εφημερίες Τομέα και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ασθενών.
·         Να αρνηθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και την εισφορά ακινήτων, συντονιζόμενοι με τα κινήματα των πολιτών και των άλλων συλλογικοτήτων.
·         Να πάρουν πρωτοβουλία να συναντηθούν με άλλες εργασιακές και κοινωνικές συλλογικότητες με στόχο τον καλύτερο συντονισμό την οργάνωση και τον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της οικονομικής και κοινωνικής κατοχής της χώρας.
·         Να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μεταφορές κλινικών και στις μετακινήσεις προσωπικού.
·         Να καταγείλουν τις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των Δημόσιων Νοσοκομείων, μέσω της εκχώρισης κλινών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές Εταιρείες και της διάθεσης δημόσιων λειτουργών στην υπηρεσία των κερδοσκόπων.
·         Να αναδείξουν και να ανατρέψουν το Νόμο Λοβέρδου που επιτρέπει κόντρα στις αντίθετες, μέχρι πρόσφατα, κυβερνητικές εξαγγελίες και με όρους ανισονομίας και ανισοπολιτείας, στούς καθηγητές ιατρικής, να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία και να αναλαμβάνουν τις διευθύνσεις σε ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια, παράλληλα με τα διδακτικά και κλινικά τους καθήκοντα στα Δημόσια Νοοσοκομεία.
·         Το συντονισμό με τις υπόλοιπες Ενώσεις, Ιατρικούς Συλλόγους και την ΟΕΝΓΕ για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές για τη Δημόσια Υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *