«Ανάσα» 900.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πύργου

nosokomeio_16«Ανάσα» ύψους 900.000 ευρώ για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του σε υγειονομικό και λοιπό υλικό, πήρε το Νοσοκομείο Ηλείας, μετά την εξασφάλιση της παραπάνω πίστωσης από την 6η ΥΠΕ. Το μεγάλο στοίχημα πια της διοίκησης, είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους Ηλείους – και όχι μόνο – πολίτες.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος και ο υποδιοικητής της Ν.Μ Αμαλιάδας Λέανδρος Καλογεράκος, το πρωί της περ. Τετάρτης βρέθηκαν στην Αθήνα όπου είχαν συνάντηση – μαζί με μέλη της διοίκησης όλων των Νοσοκομείων της χώρας – με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο. Μια συνάντηση, ενημερωτικού – κυρίως – χαρακτήρα, χωρίς άμεσα αποτελέσματα, όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της χώρας.

Πλήρωσε της ΔΕΗ, εξασφάλισε 900.000 ευρώ

Οι οφειλές του Νοσοκομείου προς τη ΔΕΗ από το 2011 μέχρι σήμερα, μοιραία, είχαν φτάσει το ποσό των 819.000 ευρώ. Οφειλή που τελικά, τακτοποιήθηκε προς ημερών, με τον διοικητή Βασίλη Δημόπουλο να «κλείνει» μια ακόμα εκκρεμότητα.

Ωστόσο, ο κ.Δημόπουλος, κατάφερε να εξασφαλίσει αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Ηλείας ύψους 900.000 ευρώ, για την κάλυψη αναγκών στην προμήθεια υγειονομικού και λοιπού υλικού. «Αυτό το ποσό, δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες μας, αλλά σίγουρα αποτελεί «ανάσα». Έτσι, με την τροποποίηση του προϋπολογισμού, θα μπουν χρήματα σε συγκεκριμένους κωδικούς στις οποίες δεν υπήρχαν πιστώσεις για την προμήθεια ιατρικού υλικού που βρισκόταν σε έλλειψη», εξήγησε ο κ.Δημόπουλος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς», σημειώνοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί κι άλλο ποσό, αφού οι ανάγκες του Νοσοκομείου, δεδομένης της αύξησης του πληθυσμού που απευθύνεται για υπηρεσίες υγείας στα Νοσοκομεία, έχουν αυξηθεί.

«Στοίχημα» η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού

Ωστόσο, το μεγάλο – και πιο δύσκολο – στοίχημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικότερα η αύξηση και διαχείριση τους, με τρόπο που θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας του ΕΣΥ στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα των δυο μεγάλων Νοσοκομείων, του Πύργου και της Αμαλιάδας, που εξυπηρετούν την πλειοψηφία των ασθενών στην Ηλεία. Όσον αφορά την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, εντός των επόμενων ημερών θα αναλάβει υπηρεσία ένας Επικουρικός στην ΜΕΘ ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας το Νοσοκομείο Ηλείας θα ενισχυθεί με 6 ή 8 ειδικευόμενους γιατρούς. «Οι ελλείψεις δεν αφορούν μόνο το ιατρικό, αλλά και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Γι’ αυτό και μας έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας να στείλουμε εγγράφως τις πραγματικές ανάγκες ανά ειδικότητα», λέει ο κ.Δημόπουλος, εξηγώντας ότι η καταγραφή έχει ήδη ξεκινήσει και εντός των επόμενων 15 ημερών η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *