Το στοίχημα του ιατρικού τουρισμού

iatrik. toyrΑνοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των άριστων γιατρών, με τις θεραπείες ασθενών στην Ελλάδα. Ο ιατρικός τουρισμός (εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, πλαστική χειρουργική κ.ά.) μπορεί ν’ αποφέρει άμεσα έσοδα στη χώρα μας και να δημιουργήσει αγορά χειμώνα – καλοκαίρι.

Μετά την πιστοποίηση του ιδιωτικού νοσοκομείου «Μετροπόλιταν», ώστε να μπορεί να δέχεται κι ασθενείς από το εξωτερικό, τώρα στην οικογένεια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εντάσσεται πλέον ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών.

Πρόκειται για τον πρώτο όμιλο ιδιωτικής υγείας που γίνεται μέλος του ΣΕΤΕ κι εγκαινιάζει τη συνεργασία δύο φορέων, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών έλαβε την επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο «Excellence in Medical Tourism» («Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό»), από τον Οργανισμό Temos International. Η αναβάθμιση αφορά τις δύο υπερσύγχρονες υγειονομικές του μονάδες, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Το Σύστημα Πιστοποίησης Temos εστιάζει στη διαχείριση των διεθνών ασθενών και τον ιατρικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει μακρόχρονη εμπειρία στον ιαματικό τουρισμό, αν και τον εγκατέλειψε τις τελευταίες δεκαετίες, προς χάριν του μαζικού -ενώ τα τελευταία χρόνια δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε τις δυνατότητες που της δίνονταν, με αποτέλεσμα πολλές ιαματικές πηγές να μην έχουν μπει καν στη διαδικασία της αδειοδότησης για χρήση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και μελέτες τουριστικών παραγόντων, 5 εκατομμύρια ηλικιωμένοι τουρίστες θα έρθουν στη χώρα έως το 2020. Σε γενικές γραμμές μάλιστα οι ηλικιωμένοι τουρίστες εκτιμάται πως θ’ αποτελούν το 24% της συνολικής αγοράς το 2030, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι υποδομές, πεζοδρόμια κ.ά. πρέπει να προσαρμοστούν σ’ αυτούς.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Λαμνίδης, σημείωσε πως «η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τη στρατηγική κατεύθυνση του ΣΕΤΕ, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε με γρήγορους ρυθμούς τη δυναμική του ελληνικού ιατρικού τουριστικού προϊόντος. Είμαι βέβαιος ότι και οι υπόλοιποι ιατρικοί όμιλοι θα συνδεθούν με το Σύνδεσμο προς όφελος του ιατρικού τουρισμού».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, είπε: «Η διασύνδεση με τον ΣΕΤΕ είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αναζητά την επίτευξη ευρύτερων συνεργιών και με άλλους δυναμικούς κλάδους προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και την προβολή των δυνατοτήτων της χώρας μας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, προχωράει με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα, χτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες για την περαιτέρω διείσδυσή του σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού».

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (annastergiou11@gmail.com

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=446119

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *