Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα……

δακρυαΣτις 12 Οκτωβρίου οι γιατροί ψηφίζουν για νέα Δ/σ , εξελεγκτική, πειθαρχικό στους Συλλόγους και για εκπροσώπους στον ΠΙΣ.
Δεν είδα σε κανένα σύλλογο να γίνετε απολογισμός του έργου του την προηγούμενη τριετία, μια τριετία που ήρθαν τα πάνω κάτω στη υγεία επί το δυσμενέστερο βέβαια. Υπήρξε κατάρρευση των πάντων. Κοινωνικό κράτος, ΕΣΥ, εργασιακές σχέσεις γιατρών, φάρμακα, μειώσεις μισθών, απίθανοι μηχανισμοί για επαχθές clowback, rebate, μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, ερήμωση επαρχιακών νοσοκομείων από ειδικευόμενους, μαζική μετανάστευση γιατρών, διάλυση και κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων μας, τώρα δε στο τέλος μας προέκυψε και η ΕΣΑΝ που αποτελεί και την ταφόπλακα της δημόσιας υγείας, όπως την ξέραμε με την ολοσχερή παράδοση της, στα πραγματικά πιράνχας της υγείας, τους μεγάλο- ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι που ήταν τα συλλογικά όργανα των γιατρών; πως αντέδρασαν; Και επειδή μας ενδιαφέρει και η ουσία τι πέτυχαν; Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους Δεν πέτυχαν τίποτα. Επιτυχίες φωτοβολίδες, Ψίχουλα πέταξαν και τα θεωρήσαμε νίκες. Ηγεσίες προσκείμενες στην κυβέρνηση δεν θέλησαν να σπάσουν αυγά. Επαναλαμβάνω δεν θέλησαν ή μήπως δεν μπορούσαν; Εδώ γιατρέ μου μπαίνει ένα ερώτημα. Γιατρέ μου τι έκανες για να βοηθήσεις τα συλλογικά σου όργανα; Συμμετείχες στις κινητοποιήσεις, απέργησες, ποτέ; Και αν απέργησες εσύ νοσοκομειακέ γιατρέ δήλωσες στο γραφείο του προσωπικού την απεργία σου; Συμμετείχες έστω και μια φορά σε συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ; Δεν νομίζω. Δυστυχώς κάποιοι γραφικοί η ίδιοι και οι ίδιοι απεργούσαν., Πώς, λοιπόν, ήθελες να σε βοηθήσουν τα συλλογικά σου όργανα όταν δεν τα βοηθούσες εσύ, με την αδράνεια μας καταντήσαμε τα συλλογικά μας όργανα, όργανα σφραγίδες. Έχουν λόγο ύπαρξης οι Σύλλογοι και ο ΠΙΣ. Ναι έχουν λόγο αλλά απαιτούν την ενεργό συμμετοχή σου. Απαιτούν την παρέμβαση σου με την ψήφο σου, η αποχή είναι καταστροφική. Δυναμώστε τους Συλλόγους δυναμώστε τον ΠΙΣ κάντε σωστές επιλογές γιατί τώρα πια ξέρετε. Χρειαζόμαστε ηγεσία που να βγάζει πολιτικό τσαμπουκά που ασυμβίβαστα να ελίσσετε και να έχει πάνω από όλα την προάσπιση της Υγείας του Ελληνικού λαού και τα συμφέροντα των γιατρών. Η μήπως τώρα πιά «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα……»

Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *