Νέα από Αρκαδία. Να μοιραστεί μαζί μας την απογοήτευση

ARKADIA18-150x15017Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής στο δήμο, βρίσκεται από την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Παυλής. Κυρίως με αυτή της διαχείρισης των απορριμμάτων, που πλέον δείχνει το απαίσιο πρόσωπό της. Οι κάδοι περισυλλογής αρχίζουν να ξεχειλίζουν, η δυσοσμία προβάλλει απειλητική, οι προεκλογικές υποσχέσεις δοκιμάζονται στην πράξη. Σε δυο τρεις μέρες, ισχυριζόταν ως αντιπολίτευση ο κ. Παυλής, θα μπορούσε να καθαρίσει την πόλη. Ιδού λοιπόν η Ρόδος κ. Δήμαρχε. Οι προεκλογικές σας υποσχέσεις ως εφαρμοσμένη πολιτική.

Ας μην γελιόμαστε, όμως, και για να γίνουμε λίγο ρεαλιστές, η υπόθεση αυτή που χρόνια μας ταλάνισε και μας ταλανίζει, δεν φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα, παρά μόνον όταν ο εργολάβος που αναδείχθηκε με διαγωνισμό της Περιφέρειας αναλάβει δράση. Κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα.

Γι αυτό θα εξακολουθήσουμε να ερίζουμε πάνω στα ερείπια της αποτυχίας μας. Αφού δυστυχώς την Τρίπολη την έχουµε µετατρέψει σε πορτρέτο της ήττας μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μια πόλη που ηττήθηκε από τους ίδιους τους πολίτες της, µια πόλη που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της.
Ας μην ψάχνουμε λοιπόν ποιος είναι ο υπεύθυνος για την κατάντια αυτή. Είναι όλοι εκείνοι που διαχειρίστηκαν τα κοινά τα τελευταία χρόνια και που ως αντιπολίτευση υπόσχονταν τα μάλα, ως συμπολίτευση ακολούθησαν την πεπατημένη.

Ο καθένας από µας έχει και κάτι σχετικό να διηγηθεί. Και στον καθένα από µας τού έχει δοθεί η ευκαιρία να ζήσει το παιχνίδι των αρμοδίων και των αναρμοδίων που ταλαιπωρούν µε το ψοφοδεές τους θράσος τη ζωή σ’ αυτόν τον τόπο. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν έχει σημασία πλέον. Δεν μας ενδιαφέρουν. Εκείνο που μας ενδιαφέρει σήμερα είναι ο νέος δήμαρχος που ανέλαβε να είναι σε θέση να μοιραστεί μαζί με μας τους υπόλοιπους την ίδια απογοήτευση μπροστά στην πανωλεθρία, να αποδείξει πως έχει συνείδηση της ήττας. Και να μην θριαμβολογεί , όπως κάποιοι σύμβουλοί του, εν µέσω της δυσοσμίας που ξεσηκώνουν τα σκουπίδια, για την Τρίπολη, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα – αλήθεια ποιου πολιτισμού;

 

Αισιοδοξία για σκουπίδια

Συνάντηση είχε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε 2-3 μέρες θα υπάρξει προσωρινή λύση στο πρόβλημα εν αναμονή πάντα της οριστικής λύσης, μέσω του διαγωνισμού της Περιφέρειας. Διαβεβαιώσεις δόθηκαν πως στην Αγία Τριάδα δεν θα πάει ούτε ένα σκουπίδι ενώ και αυτά που βρίσκονται εκεί σύντομα θα μεταφερθούν από τον υπεύθυνο για τη μεταφορά τους εργολάβο.

 

Πάλι, τα μεγάλα συμφέροντα

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης να κηρύξει έκπτωτο από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου τον κ. Νίκο Γιαννακόπουλο, της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος». Ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο είπε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απ’ όπου περιμένει τη δικαίωσή του γιατί δεν στέκουν οι κατηγορίες για απ ευθείας αναθέσεις έργων από την Περιφέρεια, δεδομένου πως μόνο μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες εργάστηκε εκεί. Τα έβαλε δε με τα «μεγάλα συμφέροντα» που δεν τον θέλουν στο περιφερειακό συμβούλιο και στο ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί την εργασία.

 

Διευθυντές ΠΕΚ

Διευθύντρια του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) Τρίπολης τοποθετήθηκε η

Ταγκάλου Αγγελική, κλάδου ΠΕ70, Σχολική Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Υποδιευθυντές του ΠΕΚ ορίστηκαν οι: Καρούντζου Γεωργία, Σχολική Σύμβουλος κλάδου ΠΕ 70, της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

-Παπαγιαννάκης Ευάγγελος, Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ 09 Οικονομολόγων, με έδρα τη Τρίπολη.

 

Ποιο αρκαδικό φιλότιμο;

Στις 28 Αυγούστου, στις 10 πμ, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου ένας απρόσεκτος νέος περίπου 30 ετών, οδηγώντας ένα Σεατ Ιβιζα, προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ Βόλβο προκαλώντας πανικό στον οδηγό και τη γυναίκα του, που ευτυχώς φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας και δεν τραυματίστηκαν. Ο νεαρός ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη και φάνηκε διατεθειμένος να πληρώσει για τη ζημιά, αλλά όταν ο παθών οδηγός ειδοποίησε την τροχαία για κάθε ενδεχόμενο, ο πρώτος εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση και τη διέλευση νοσοκομειακού, εξαφανίστηκε. Προηγουμένως είχε δηλώσει ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ιδιότητα καθηγητού φιλόλογου. Απ ότι φαίνεται τα στοιχεία ήταν ψευδή και το τηλέφωνό του δεν απαντά ενώ η τροχαία ακόμη δεν τον έχει εντοπίσει μολονότι έγινε γνωστός ο αριθμός της πινακίδας του. Υπάρχουν σοβαροί και φερέγγυοι μάρτυρες που απορούν για την έλλειψη Αρκαδικού φιλότιμου! Και αν πράγματι είναι καθηγητής, αλίμονο από τους μαθητές του! Το θύμα της πρόσκρουσης δεν ζητάει παρά μόνον την ηθική αποκατάσταση, δηλαδή μια λογική εξήγηση της συμπεριφοράς του υπαίτιου. Μήπως οδηγούσε χωρίς άδεια ή υπό την επήρεια αλκοόλ ή…

 

Γιορτή κρασιού

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλοδένδρων Ζευγολατιού, διοργανώνει τη Γιορτή Κρασιού, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, το βράδυ, στην Τ.Κ. Ζευγολατιού στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Συμμετέχει η ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη – κλαρίνο. Στο τραγούδι η Θεοδοσία Στίγκα και ο Θεόφιλος.

 

Δωρεάν εισιτήρια

Η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης, ενημερώνει τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι και καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη μουσική εκδήλωση UNDEROCK FESTIVAL στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με εισιτήριο, να υποβάλουν απλή αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης του δελτίου ανεργίας. Η αίτηση θα υποβληθεί στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ., Εθνικής Αντίστασης και Παπαρηγοπούλου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, στον 1ο όροφο, μέχρι αύριο 5-9-2014 στις 13.00, προκειμένου να τους χορηγηθεί δωρεάν ένα (1) εισιτήριο για τη μουσική εκδήλωση UNDEROCK FESTIVAL.

 

Θέατρο Μεγαλόπολης

Το Δ.Σ. του συλλόγου τριών τέκνων Ο Αρκάς καλεί σε ανοιχτή συνάντηση- συγκέντρωση όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων της Μεγαλόπολης , τους πολίτες, τους φίλους του θεάτρου και τα ΜΜΕ για μια συζήτηση διεκδικήσεων και στρατηγικής για τον πολιτισμό και την τέχνη με αιχμή του δόρατος το αρχαίο θέατρο της πόλης. Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 6-9-14 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης. Ερωτήματα που θα τεθούν και θα ζητηθεί απάντηση είναι : Ποια είναι το συμφέροντα που τορπιλίζουν τη συντήρηση του μεγαλύτερου θεάτρου της Ελλάδος; Είναι επιχειρήσεις θεάτρων στην ευρύτερη περιοχή ή γενικότερη πολιτική της νέας τάξης που θέλει να μη γνωρίζουν τα παιδιά μας το παρελθόν (ρατσιστικός νόμος) και δημιουργούν μια νέα ιστορία χωρίς παρελθόν και πολιτισμό;

 

Νέος Πρόεδρος του Πε.Συ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους συμβούλους της πλειοψηφίας κατατέθηκε η πρόταση εκ μέρους του για την υποψηφιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χαράλαμπου Σκούρου ως νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας.

 

Χαμογελάτε

“Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά”
(Σε τοίχο, στο Μεταξουργείο)

Γιαν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *