Νέα από Αρκαδία. Ένα ανεξήγητο δράμα

arkARKADIA18-150x15017Το οικογενειακό δράμα στο Αστρος που συγκλόνισε το πανελλήνιο και όπου ένας πατέρας καθίσταται στυγνός δολοφόνος του γιου του, δεν έχει τελειωμό. Εξακολουθεί να συνέχει τις σκέψεις και συζητήσεις όλων ενώ το «γιατί» της υπόθεσης αναζητεί μια στοιχειδώς πειστική απάντηση. Πατέρας, γιος, μάνα, θείος, θεία και ανεψιός, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συμπλέκονται σε ένα κουβάρι εξελίξεων που ο κοινός νους αδυνατεί να εξηγήσει. Από τη μια πλευρά ο γιος, το θύμα, άνεργος ή το πολύ πολύ εργαζόμενος περιστασιακά σε δουλειές του ποδαριού, με ελάχιστο εισόδημα, συνηθισμένο πρόσωπο της σημερινής οικονομικής τραγωδίας. Από την άλλη ο πατέρας, με την πενιχρή σύνταξη που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του, κάτω από έναν καθημερινό καταιγισμό οικονομικών απαιτήσεων του γιου, που τα θέλει όλα δικά του. Και στη μέση η μάννα και οι λοιποί συγγενείς που, γνωρίζοντας και βιώνοντας για χρόνια μέρος της οικογενειακής αυτής κατάστασης, και ευρισκόμενοι προ τετελεσμένου γεγονότος, προσπαθούν να ισορροπήσουν και να συγκαλύψουν το αποτρόπαιο έγκλημα.

Συνηθισμένη, κλασσική εικόνα που διαδραματίζεται σε μια κλειστή κοινωνία, σαν κι αυτές που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Και όπου σε συνθήκες κρίσης, σαν τη σημερινή, οι νέοι που είχαν εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία και είχαν προσπαθήσει να ορθοποδήσουν δουλεύοντας μακριά, αναγκάζονται να επανέλθουν και να ζητήσουν καταφύγιο, στέγη και προστασία στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα – σύνταξη του γονιού. Μοιραία συνεπώς και η διάσταση που παρατηρείται και οι προστριβές που ανακύπτουν μεταξύ των μελών της οικογένειας, λαμβανομένου υπ’ όψιν του χάσματος των γενεών που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και όπου η απουσία διαλόγου με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν εν τη γεννέσει τους, μεγιστοποιεί αυτή τη διάσταση αλλά και τις συγκρούσεις που μοιραία ανακύπτουν.

Δύσκολες εποχές, μοιραίες συγκρούσεις μοιραία και τα αποτελέσματα.

 

 

 

Παρέλαση υπουργών

Χαμός στη ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου από υπουργούς και υφυπουργούς της συγκυβέρνησης. Το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας υπουργείου υγείας κ. Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας.

Επιδόθηκε σε προπαγανδιστικό μονόλογο

«Ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος προέτρεπε την νέα Περιφερειακή Αρχή σε σύμπνοια και αλληλοσεβασμό, ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης έσπευσε να ακυρώσει στην πράξη τις προτροπές του επικεφαλής της Ελλαδικής εκκλησίας. Αντί να αξιοποιήσει την τελετή ορκωμοσίας για να συμπεριφερθεί ως περιφερειάρχης όλων των Πελοποννήσιων, επιδόθηκε σε ένα άκρως προπαγανδιστικό μονόλογο, άξιο μόνο των προεκλογικών του φανφαρονισμών. Με το «τελετουργικό» που επέλεξε, αποκλείσθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, που αντιπροσωπεύουν το 60% του πελοποννησιακού λαού. Όσο για τη σπουδή, κατά την εκφώνηση των παρευρισκομένων, να ξεχωρίσει και να προηγηθεί ο εκπρόσωπος της Γερμανικής πρεσβείας ακόμα και των υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, αντικατοπτρίζει προφανώς την αντίληψη του κ. Τατούλη για το ποιος κυβερνάει πραγματικά αυτή την χώρα». (Από την ανακοίνωση της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” του Οδυσσέα Βουδούρη).

Ορκωμοσία Γιαννούλη

Ορκίστηκε την Κυριακή 31 Τρίπολης η επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας Αντωνία Γιαννούλη, η οποία δεν είχε ορκιστεί με το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο λόγω κωλύματος, καθώς και όσοι από τις τοπικές κοινότητες δεν είχαν επίσης ορκιστεί όπως: από τη δημοτική κοινότητα ο Δημήτρης Χατζόπουλος και από τις τοπικές κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου ο Κώστας Σούντρης, Βλαχέρνας ο Γιάννης Τσαρουχάς, Μάκρης ο Σπυρίδων Ντάσης και Καρδαρά ο Γιώργος Ρούμπος.

Η κ. Γιαννούλη τόνισε ότι «θα είναι δίπλα σε ό,τι βοηθά στην άνετη διαβίωση του πολίτη και σε ό,τι θα αποτελέσει ασπίδα σε αυτή τη λαίλαπα των μέτρων».

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού

Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων που έχει σχεδιάσει να προβεί την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην πρώτη προβολή ταινίας “Είδαν τα Μάτια μας Γιορτές” του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Ο γνωστός Αυγούστου το πρωί στο παλιό Δημαρχείο σκηνοθέτης μαζί με τον συνεργάτη-σκηνοθέτη του Μουσείου Γεράσιμο Βάκρο θα βρίσκονται εκεί και με το τέλος της ταινίας θα διεξαχθεί διάλογος σχετικά με το θέμα και την σκηνοθεσία γύρω από την ταινία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η είσοδος 3 ευρώ.

Παρέλαση Μητροπολιτών

Το περασμένο Σαββάτο 30 Αυγούστου 2014, γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του ιδίου ενώ παρέστησαν και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, και Αργολίδας κ. Νεκτάριος. Το Μητροπλίτη επισκέφθηκε για να του ευχηθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Επίσης συμπροσευχήθηκαν και οι Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και οι Επίσκοποι Διαυλείας κ. Γαβριήλ και Επιδαύρου κ. Καλλίνικξος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης απένειμε τιμητική διάκριση, με τον Χρυσό Σταυρό των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου Πολιούχων Τριπόλεως, στον συγγραφέα, εκκλησιαστικό επίτροπο, ιστοριοδίφη και ληξίαρχο της Τρίπολης κ. Γεώργιο Ζαχαρόπουλο ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια προέβη στην συγγραφή των βιβλίων: «Αίνος και Δοξολογία των Νεομαρτύρων της Αρκαδίας» και τον τόμο για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου με τίτλο: «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος τριάντα χρόνια αρχιερατείας μια ζωή διακονίας». Τιμήθηκε επίσης ο γραφίστας και εκδότης κ. Ευάγγελος Κασσαβέτης.

Εκδήλωση βιβλιοθήκης

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 υλοποιήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης δύο εκδηλώσεις με θέμα: ” Η μέρα των ανέμων” όπου τις παρακολούθησαν συνολικά 59 παιδιά. Στην αρχή τα παιδιά έκαναν εισαγωγή στο θέμα με μουσική και αινίγματα. Οι υπεύθυνοι εξήγησαν τι είναι άνεμος και πώς δημιουργείται . Συζήτησαν και εξήγησαν τα χαρακτηριστικά των ανέμων (διεύθυνση και ένταση) και τους τρόπους μέτρησής τους.

Αμετανόητος

Δεν μετανοιώνει για το έγκλημα που διέπραξε ο παιδοκτόνος του Αστρους. Το ομολογεί απερίφραστα σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έκανα το ίδιο. Τουλάχιστον πριν πεθάνω, είδα την καταστροφή του»… «Τον γιο μου τον σκότωσα, δεν ήταν μια απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών. Μετά από τις κόρες μου είχε βγει ένα παιδί που αλλιώς το περίμενα, πολύ ατίθασο», δήλωσε ο 75χρονος.

Χαμογελάτε

Τα σκυλάδικα τραγούδια σε όλο τους το μεγαλείο! Διαβάστε κάποιους στίχους που πέρασαν στην … ιστορία.

«Θα φέρω τη βενζίνη κι αναλαμβάνω την ευθύνη.»
«Την είχα άχτι, την είχα άχτι, τώρα την έχω μόνο σε στάχτη,
μέσα στο τσίγκινο κουτί, που φύλαγε τα μπικουτί..»

Κώστας Καφάσης : «Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,
γι’ αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *