ΕΣΑΝ Α.Ε. η αλλιώς Άρτσι, μπούρτσι και λουλάς

μαρκοςΜέσα στο κατακαλόκαιρο, ο τσεκουράτος, ΥΥΚΑ, Μάκης Βορίδης φέρνει νομοσχέδιο στην Βουλή με το οποίο προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας της Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και για τις σχέσεις της εταιρίας με την αλλοδαπή, «Diagnosis Related Groups Societé Anonyme» και τον διακριτό τίτλο «GREEK D.R.G. INSTITUTΕS.A.». Ένα νομοσχέδιο, ταφόπλακα, για το ΕΣΥ.
Ένα Ε.Σ.Υ. που θεσμοθετήθηκε το 1982 με τον νόμο 1397/83 από τον Γεώργιο Γεννηματά της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου στα πλαίσια μεταρρύθμισης και αναβάθμισης της δημόσιας υγείας και της λειτουργικής ενοποίησης των δημόσιων υποδομών περίθαλψης. Σκοπός του ήταν η ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη των αναγκών του ελληνικού πληθυσμού μέσω της παροχής δωρεάν υπηρεσιών. Κορυφαία κατάκτηση του Ελληνικού λαού.
Αυτή την κατάκτηση πρώτοι δεν την σεβάστηκαν τα «πιράνχας» της Υγείας κατά τον Αλέκο Παπαδόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη. Δεν τα κατάφεραν να τα εξουδετερώσουν αντιθέτως τα οικονομικά, συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα και τα «πιράνχας» τους έφαγαν και τους δύο.

Αγαπητοί γιατροί μου πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει το νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που θεωρητικά ή πραγματικά τα επόμενα 50 χρόνια θα ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και άρα την ζωή σας.
Δέχεστε ένα νομοσχέδιο που θα έχει στα χέρια της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, και των ασθενών.
«Για τη δημιουργία και τη διαρκή ανάπτυξη του ΣΑΝ, όλα τα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας αποστέλλουν στην ΕΣΑΝ Α.Ε., σε ηλεκτρονική μορφή, αρχείο με τα στοιχεία των ασθενών και τα ιατρικά και διοικητικά δεδομένα από το φάκελο νοσηλείας τους, όπως δεδομένα εισαγωγής, αιτία εισαγωγής, εξιτήριο και τα γενικά δεδομένα. «O μεγάλος Αδελφός» του Τζορτζ Όργοελ με Γερμανική σφραγίδα.
«Παρέχεται, επίσης, νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης της ΕΣΑΝ Α.Ε. στα πληροφοριακά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς και στο πληροφοριακό Σύστημα Συλλογής Δεδομένων ανά ιατρική μονάδα (ESYNET) και στο πρόγραμμα “Χάρτης Υγείας” προς επαλήθευση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων κοστολόγησης, ανά περιστατικό ασθενούς, που αποστέλλονται».
Και είναι σαφές επίσης πως η Α.Ε. θα λειτουργεί με πλήρη ιδιωτικά κριτήρια, καθώς μεταξύ άλλων κυρίως θα έχει εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών.

Στις 29 Απριλίου του 2014 το νομοσχέδιο ετέθει σε Δημόσια διαβούλευση που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαίου του 2014.
Ερωτώ τον ΠΙΣ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, τους Ιατρικούς Συλλόγους, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ τι έπραξαν, το διάστημα αυτό. Ενημέρωσαν τους Γιατρούς. Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα τρέξουν πίσω από τον υπουργό προσπαθώντας να βολέψουν συγγενείς και φίλους σε χρυσοπληρωμένες θέσεις.
Ο Μ. Βορίδης έκανε την δουλειά του έστω, αυτή που του υπαγόρευσε το Βερολίνο και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι της task force που επί 24ωρου βάσεως κατοικοεδρεύουν στο ΥΥΚΑ.

Το υπουργείο μετά την «ανεπανάληπτη επιτυχία που είχε ο ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ» νομοθετεί την ΕΣΑΝ όλα αυτά βέβαια σε βάρος του Ελληνικού λαού από σχέδια που επεξεργάζονται μαθητευόμενοι μάγοι εκτός των Ελληνικών συνόρων (Βερολίνο) και εκτελούν πειθήνια υπουργοί γιατί αλλιώς πάνε χωρίς δεύτερη κουβέντα σπίτια τους. Με το σχέδιο νόμου η μνημονιακή κυβέρνηση βάζει άλλον ένα λίθο στην κατάλυση της δημόσιας υγείας και προκρίνει την ανακατανομή των πόρων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, σε βάρος του δημόσιου. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν ιδέα τι πάνε να φτιάξουν και το αλαλούμ που θα επικρατήσει. Το νομοσχέδιο αποτελεί μια δέσμευση του μνημονίου της 9/2/2012 αυτό που ψήφησαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με δεκανίκια τους αυτοί είναι οι κύριοι ένοχοι.
Οι γιατροί τι θα κάνουν με τις ηγεσίες τους που δεν μπορούν να προβλέψουν τίποτα και είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Το ερώτημα βέβαια είναι το κάνουν λόγω ανικανότητας ή συνειδητά. Αυτό θα φανεί στην πορεία.
«Ψεκασμένος ασθενής»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *