Νέα από Αρκαδία. Απλά ερωτήματα

ARKADIA18-150x15017Να πούμε καλό χειμώνα τώρα που βγήκε η δικαστική απόφαση για το δήμο, η οποία αγνόησε την ένσταση Σμυρνιώτη για τις εκλογές και ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος; Να πούμε. Να μιλήσουμε για στέρεη διακυβέρνηση του δήμου; Υπερβολικό… Τι να πούμε;

Το καλοκαίρι που περνούμε αυτή τη στιγμή στο δήμο Τρίπολης είναι ίσως το πιο επιτυχημένο τουριστικό καλοκαίρι, χωρίς μηχανήματα στους δρόμους και βαβούρα από τους εργολάβους ανάπλασης. Και για πρώτη φορά, μετά την απόφαση του δικαστηρίου είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει ένας εκλογικός χειμώνας που θα σπείρει αδιέξοδα, αν και αυτά ήταν μόνο στη φαντασία και επιθυμία των προσφευγόντων και των δικηγόρων τους .

Λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, και τα ερωτήματα έπαυσαν να υφίστανται. Στην ορεινή Αρκαδία μαζεύουν τα ξύλα του χειμώνα, αλλά στην πολιτική σκηνή εκτάκτου καλοκαιρινής ανάγκης της Τρίπολης συζητούν για τον φόρο στο πετρέλαιο. Αλλο ένα καλοκαίρι δίχως σκοπό στην Αρκαδία των Μνημονίων.

Όμως, αν οι επαναληπτικές εκλογές που είχε ζητήσει ο Σμυρνιώτης για τους δικούς του λόγους απορρίφθηκαν από το δικαστήριο, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τις εθνικές εκλογές.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι κάλπες είναι μονόδρομος: έχουμε μια δικομματική κυβέρνηση, που στηρίζεται από δύο κόμματα κατά παράδοση αντίπαλα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτό το σχήμα; Και με ποιον τρόπο;

Τρόπος εύκολος δεν υπάρχει, να μην κοροϊδευόμαστε. Οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης ντρέπονται που συνυπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα έκτακτης ανάγκης και ψάχνουν κάθε τόσο δικαιολογία για να διαφωνήσουν και στα αυτονόητα. Για να δείξουν στους «αφελείς» ψηφοφόρους τους πως ό,τι κάνουν το κάνουν όχι οικεία βουλήσει αλλά επειδή δεν συμφωνούν κατ ανάγκη με όσα ψηφίζουν στη Βουλή. Βλέπεται η πολιτική επιβίωση υπερισχύει όλων και κάποτε υπακούει σε γελοιότητες, αισχίστου είδους.

Από την άλλη, όμως, ερώτημα παραμένει αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντέξει άλλον ενάμιση χρόνο χωρίς εκλογές. Η λογική λέει πως μπορεί – άλλωστε, το να χρεωθεί πρόωρες κάλπες είναι βαρύ αμάρτημα, που θα πληρωθεί εκλογικά. Επίσης, ερώτημα αποτελεί αν μπορεί η κυβέρνηση να αντέξει αν εκλέξει Πρόεδρο. Προφανώς και μπορεί – άλλωστε, ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με τα εκλογικά κουκιά.

Αυτά για την ώρα και καλό χειμώνα…

 

 

Σχόλια Παυλή

Δεν πέρασε ασχολίαστη από τον κ. Παυλή η απόφαση του δικαστηρίου η οποία απορρίπτει την ένσταση Σμυρνιώτη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Τη θεώρησε αναμενόμενη και επιβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Κατόπιν αυτού ο ίδιος προχωρά απερίσπαστος και αφιερώνεται στα προβλήματα του δήμου τα οποία χρονίζουν και ζητούν λύση εδώ και τώρα. Κατά τα άλλα ο έλεγχος που έχει υποσχεθεί για το δήμο θα γίνει, και αν αποκαλυφθούν ατασθαλίες θα παραπεμφθούν αρμοδίως.

Παυλής προς δήμαρχο Παραλιμνίου

Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Πυρίλλη Θεόδωρο προκειμένου να υποστηριχθεί

ο Αστέρας Τρίπολης στον αυριανό, δύσκολο αγώνα που δίνει στην Κύπρο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

απέστειλε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής Δημήτρης. Στο μήνυμα μεταξύ άλλων ο κ. Παυλής στέλνει τους χαιρετισμούς του στον κ. Πυρίλλη και στους κατοίκους του Παραλιμνίου και εκφράζει την ευχή σύντομα να συναντηθούν «από κοντά για να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο αδελφοποιημένων πόλεων που εκπροσωπούμε» .

Τατούλης – Αγοραστός

Σε σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στους περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Αftodioikisi.gr αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογή του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) η οποία θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν και δημοσίως κανείς από τους δύο μονομάχους δεν έχει εκδηλωθεί επισήμως, στο παρασκήνιο δίνεται σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της στήριξης της ΝΔ, κυρίως από την πλευρά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας που θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο καθώς και το 2010 αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του απερχόμενου προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, από την πλευρά του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και, μάλιστα, εξελέγη στη θέση του β΄ αντιπροέδρου.

Εις επίρρωση των παραπάνω η ίδια ιστοσελίδα, αναφέρει πως «πριν αλέκτωρ φωνήσαι επιβεβαιώθηκε κατά τη ορκωμοσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στην Πάτρα . Εκεί, όπως φαίνεται και από τη φωτο που δημοσιεύει η στήλη, εθεάθη αγκαλιά με τον Πέτρο Τατούλη, τον οποίο είχε καλέσει στην τελετή. Μάλιστα, η στήλη μαθαίνει ότι αντίστοιχο ενσταντανέ θα έχουμε και το ερχόμενο Σάββατο στην Τρίπολη, οπότε ο Αποστόλης θα ανταποδώσει την επίσκεψη στον Πέτρο».

Αποστολή Terra Submersa

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ερευνητικό έργο της αποστολής Terra Submersa στο βυθό της Αργολίδας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ξεκινώντας από την Ερέτρια, έδρα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και με ενδιάμεσους σταθμούς τον Πειραιά και το Ναύπλιο, τα μέλη της αρχαιολογικής αποστολής Terra Submersa, κατέληξαν στον όρμο της Κοιλάδας, στην Αργολίδα, στο σημείο διεξαγωγής των υποθαλάσσιων ερευνών.

Στην αποστολή Terra Submersa, η έρευνα επικεντρώθηκε κοντά στο σπήλαιο Φράγχθι που βρίσκεται στη βόρεια όχθη του όρμου της Κοιλάδας, το οποίο κατοικήθηκε για σχεδόν 35.000 χρόνια, από την Παλαιολιθική έως την Νεολιθική εποχή. Από τη χαρτογράφηση των βυθών, οι ερευνητές εντόπισαν “παλαιοακτές” που χρονολογούνται σε διάφορες περιόδους της προϊστορίας. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην πεποίθηση ότι οι κάτοικοι του σπηλαίου Φράγχθι είχαν διαμορφώσει τις ακτές αυτές από τις οποίες οι επιστήμονες έχουν ανακτήσει κοχύλια και υπολείμματα ψαριών. Επιπροσθέτως, οι έρευνες με ηχοβολιστικά που είχαν εγκατασταθεί στο ηλιακό καταμαράν PlanetSolar, κατέγραψαν ρήγματα που μαρτυρούν τεκτονικές μετατοπίσεις στον Αργολικό κόλπο και τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη διαφορά στο βάθος των παλαιοακτών. Πηγή: .iefimerida.gr

1ο UNDEROCK FESTIVAL

Η εταιρεία ΚΕΡΑΣ – Πολιτισμός και Ανάπτυξη διοργανώνει το 1ο UNDEROCK FESTIVAL, το διήμερο Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στο Εθνικό Στάδιο Τρίπολης.

Είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρώτη οργανωμένη και συστηματική απόπειρα διοργάνωσης και καθιέρωσης ενός Pop-Rock Festival στην Πελοπόννησο, ευρύτερης απήχησης, μεγαλύτερης κλίμακας από τις έως σήμερα πρωτοβουλίες – τόσο από απόψεως συμμετεχόντων σχημάτων και αναμενόμενης προσέλευσης κοινού, όσο και υλικοτεχνικής (οπτικοακουστικής) υποδομής. Ειδικότερα όμως, είναι η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός συναυλιακού γεγονότος με διάρκεια 2 ημερών, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί την ευρύτητα του concept, πέρα από τα στενά όρια της ημερήσιας συναυλίας.

Μέσα από το UNDEROCK FESTIVAL στόχος είναι στο να έρθουν στο προσκήνιο κάθε ενεργό και δημιουργικό κύτταρο / σχήμα της μουσικής Pop-Rock σκηνής της Πελοποννήσου αλλά και όλης της χώρας. Μελλοντικά, με τις σχεδιαζόμενες συμμετοχές ξένων δημοφιλών ονομάτων θα επιτευχθεί η απαιτούμενη μεταφορά τεχνογνωσίας και η ώσμωση της εγχώριας σκηνής με τα σύγχρονα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Προς διευκόλυνση όσων θέλουν να βρεθούν στην Τρίπολη εκείνο το διήμερο, η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία, τόσο της Τρίπολης όσο και άλλων περιοχών (Πάτρα, Αγρίνιο) έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε φίλους να παραβρεθούν στο Underock festival, συνδυάζοντάς το με μία ευχάριστη εμπειρία εκδρομής στην Τρίπολη και τις γύρω περιοχές.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα φορά , προχωρά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα!
Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με ανακοίνωση, την περσινή χρονιά κάλυψε τις ανάγκες 2550 μαθητών, χάρη στην πολύτιμη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη! Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένο το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους στη χώρα μας!
Χαμογελάτε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί: Στα γενέθλια να σβήνεις τα κεράκια και όταν πεθάνεις να στα ανάβουν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *