Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του…αλλιώς! Βορίδης κάνει το ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας

kyΣε εποχές μνημονίου και έλλειψης δομών και προσωπικού η μεταονομασία μιας μονάδας υγείας φαίνεται ότι μπορεί να φέρει άλλο…αέρα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των ασθενών. Εγκαινιάζει το Κέντρο υγείας Ραφήνας που γεννήθηκε από τη σύμπτυξη της μονάδας του ΠΕΔΥ και του πρώην Κέντρου Υγείας της περιοχής ο Μάκης Βορίδης
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το ίδιο προσωπικό, τις ίδιες δομές αλλά σε άλλο χώρο δημιουργεί ένα…νέο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο πρώην Νταού Πεντέλης , ο Μάκης Βορίδης επιχειρώντας να φέρει την …άνοιξη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες μονάδες του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν, τα Κέντρα υγείας ανά τη χώρα ψάχνουν να βρούνε με το κιάλι τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας βάζει το “θεμέλιο λίθο” στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στη Ραφήνα που υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς επί 24ωρου βάσεως.

Η σύσταση του υποτιθέμενου νέου φορέα έγινε ως εξής: Υπήρχε ένα τοπικό ιατρείο του ΠΕΔΥ στη Ραφήνα που διέθετε 8 γιατρούς. Επίσης υπήρχε ένα κέντρο υγείας στη Ραφήνα σε ερειπωμένο κτίριο. Ο Μάκης Βορίδης ένωσε τα δύο παζλ και προέκυψε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στα εξωτερικά ιατρεία του πρώην Νταού Πεντέλης.
Δε χάνει, δε, και την ευκαιρία να το εγκαινιάσει κιόλας.

Την στιγμή μάλιστα που η μονάδα ξεκινά τη λειτουργία της μερικώς καθώς αναμένεται όλα τα τμήματα να μπορούν να εξυπηρετούν ασθενείς σε τουλάχιστον τρεις μίνες από σήμερα και ίδωμεν…

Την ίδια ώρα το Κέντρο Υγείας Κορωπίου έχει στεγνώσει από ιατρικό προσωπικό και η επίσκεψη των ασθενών θεωρείται σχεδόν μάταιη καθώς η περισσότεροι αναγκάζονται να αναζητήσουν ειδικότητα σε άλλη μονάδα.

Πρόκειται όμως ουσιαστικά για μια βασική υγειονομική μονάδα στην Ανατολική Αττική η οποία εξυπηρετεί περιοχές όπως τα Γλυκά Νερά, το Κορωπί, την Παιανία, κ.α. με χιλιάδες κατοίκους τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και μόνιμους.

Η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου καθώς όταν έκλεισαν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ ( πρώην ΙΚΑ) οι ασθενείς έσπευσαν για περίθαλψη στο Κορωπί.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/7125

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *