Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής.. Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

ΑφίσαΚλικ στην εικόναΕυρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Ημερομηνία: 16 Οκτωβρίου 2014
Φορέας υλοποίησης σεμιναρίου:
Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
Φορέας πιστοποίησης σεμιναρίου:
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC)
Τόπος υλοποίησης: Πατησίων 89, Αθήνα
Τίτλος σεμιναρίου: Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED)
Συμμετοχή: Ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας (Απαραίτητη η προεγγραφή) Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής: 16 Σεπτεμβρίου 2014
Κόστος Σεμιναρίου: Δωρεάν

Η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει άμεσα στο θάνατο.

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειονότητα των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
Ύστερα από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε τη 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» και με ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αναζωογόνησης, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) με ελεύθερη είσοδο και υποχρεωτική τηλεφωνική προεγγραφή.
Η ευαισθητοποίηση του κοινού στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αφορά όλους τους πολίτες που θα κληθούν να προσφέρουν την άμεση βοήθεια στον συμπολίτη τους.
Το Σεμινάριο CPR/AED θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΕΚΑΑ (Πατησίων 89, Αθήνα) και μόνο οι επιβεβαιωμένοι συμμετέχοντες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται αυστηρά σε πολίτες που στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει τουλάχιστον ένας ασθενής με ιστορικό καρδιακής νόσου.
Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν σεμινάριο της ΕΕΚΑΑ στα τηλέφωνα 2110121756 – 2110121757 (09:00-15:00) ή στο email: eekaa89@gmail.com, υποβάλλοντας τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας.
Website: www.eekaa.com , Facebook: www.facebook.com/HSCPR

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *