Νέα από Αρκαδία. Ο Αστέρας στο νέο πρωτάθλημα

ARKADIA18-150x15017Το νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στη σέντρα βρέθηκαν οι 18 μονομάχοι που θα διεκδικήσουν αυτό που μπορούν ή, αν θέλετε, θα προσπαθήσουν να το διεκδικήσουν. Γιατί συμβαίνει – κι όχι μόνο στην Ελλάδα – άλλο το πού επιθυμείς να φτάσεις και άλλο το πού… σε αφήνουν να φτάσεις. Μεταξύ των ομάδων και ο Αστέρας Τρίπολης, πιο φρέσκος από κάθε φορά, όπως τουλάχιστον έδειξε στους ευρωπαϊκούς του αγώνες, (κρατάμε μόνο αυτούς και λησμονούμε εκείνον με τα Γιάννενα).

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι το διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα μας και γι αυτήν τη σεζόν. Και η απάντηση που δίνεται: Αρκετά. Κυρίως μια ευπρεπή παρουσία, όχι βέβαια για να κατακτήσει τον τίτλο, εκεί έχουν άλλοι καβατζάρει τη θέση, αλλά για τουλάχιστον μια από τις επίζηλες εκείνες θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Και τούτο θα επιτευχθεί παίζοντας καλό ποδόσφαιρο σαν κι αυτό που είδαμε στα φετινά ευρωπαϊκά της ματς, ώστε να αρχίσουν να γεμίζουν οι κερκίδες του γηπέδου της, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπό την προϋπόθεση πάντα μιας αντικειμενικής διαιτησίας, γιατί τελευταία πολλά ακούμε και βλέπουμε να σημειώνονται στον τομέα αυτό.
Πέραν αυτών, αν προσπαθήσει κάποιος να κατατάξει τις ομάδες που αγωνίζονται στην παραπάνω κατηγορία, σε γκρουπ δυναμικότητας, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλές επιλογές. Θα ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό, που λόγω των συνεχών συμμετοχών του στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League έχει ανοίξει την οικονομική ψαλίδα από τους υπόλοιπους. Από κει και πέρα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, στο ίδιο καζάνι βράζουν και τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας έχουν όλες.

Γι αυτό και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ευελπιστούμε πως θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό ή το προπέρσινο, στην πόλη μας, μας το επιτρέπουν τα δεδομένα με τα οποία παρατάσσονται στην αφετηρία οι δεκαοκτώ ομάδες.

Κάποιοι ωστόσο, έχουν αντίθετη άποψη, και επικαλούνται την οικονομική διαφορά που χωρίζει τις ομάδες, αλλά και την ελληνική νοοτροπία, που θέλει -και στον αθλητισμό- ο ισχυρός να μπορεί να επιβάλλει την άποψή του επί του αδυνάμου. Κι αν αυτό ήταν μόνο στον αγωνιστικό τομέα, δεν θα ήταν μεμπτό… Όχι όμως και αλλού. Γι αυτό, ίσως να μην έχουν και άδικο.

 

 

 

Απαίδευτοι

Δεν είναι άγνωστο ότι απαίδευτα και αστοιχείωτα πρόσωπα έχουν κατακλύσει το δημόσιο βίο με πρώτα και καλύτερα τα ΜΜΕ. Το βλέπουμε καθημερινά, το διαπιστώνουμε σε κάθε μας βήμα, στα πανελλαδικής αλλά και σα τοπικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Απτό παράδειγμα, εκείνο που συνέβη στην Κυριακάτικη ορκωμοσία του νέου ΔΣ του δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Όπου η νεαρή ρεπόρτερ προσπαθώντας να πλησιάσει το Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, προφανώς για μια δήλωσή του, και μη μπορώντας να το επιτύχει, λόγω συνωστισμού κατά την έξοδο, φώναζε από μακριά:

-Ε’, καλέ, καλέ, ψιτ, ψιτ…

Πολιτικός όρκος

Το δικό του «πολιτικό όρκο», έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αδάμης. Ενώ άλλα του διάβαζε να πει ο δήμαρχος, άλλα έλεγε εκείνος… κάτι για αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο, στο ΝΑΤΟ και στον ιμπεριαλισμό.

Βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και του Επαγγελματικού Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου διοργανώνουν ημερίδα την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ. με θέμα:«Το Μέλλον και η Βιωσιμότητα των Ελληνικών Επιμελητηρίων»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, (Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, 2ος όροφος). Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι υπάρχουσες εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων μεταξύ στελεχών των Επιμελητηρίων και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν : ο Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Δένδιας, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος, ο Υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ι. Βρούτσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξηςκαι Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Νότης Μηταράκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Γ. Γιακουμάτος, η Υφυπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας Δημ. Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Γ. Γιαννούσης, ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου κ. Σ. Κομνηνός, ο Γεν. Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γ. Στεργίου.

Παιδικός σταθμός Μητρόπολης

Από το ΔΣ του εκκλησιαστικού ιδρύματος της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, «Παιδικός Σταθμός «Η Ζωοδόχος Πηγή», ανακοινώνεται ότι νη έναρξη λειτουργίας του Σταθμού θα γίνει τηξν Τετάρτη 10ν Σεπτεμβρίου 2014, στις 8 μ.μ. Ο παιδικός αυτός σταθμός θα παρέχει σίτιση, σε όλα τα εγγεγραμμένα παιδιά, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα καλύπτεται και η μεταφορά τους από και προς τον Παιδικό Σταθμό. Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές έως την 31η Αυγούστου και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του κάθε παιδιού στα γραφεία της Μητρόπολης.

Προχωρούν οι εργασίες

Ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κλειβωκάς στην Δημοτική Ενότητα Κοντοβαζαίνης στο δήμο Γορτυνίας. Αυτό διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών, που πραγματοποιούνται από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινας- Βουτσίου προς το Μοναστήρι. Οι εργασίες που εκτελούνται φθάνουν στα 500 μέτρα και με την ολοκλήρωσή τους θα υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για τους επισκέπτες προς την Μονή , την επονομαζόμενη «Μετέωρα» της Αρκαδίας. Το νέο μοναστήρι χτίστηκε πριν 100 χρόνια στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, η οποία είχε εξαφανιστεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Είναι σε υψόμετρο 200 μέτρων περίπου από το έδαφος ενώ η γραφικότητα και το απόκρημνο του τοπίου κόβουν την ανάσα.

Σήμερα στη μονή βρίσκονται δύο μοναχές και εκτός από την Παρασκευή του Πάσχα η Μονή γιορτάζει και στις 23 Αυγούστου σε μία προσπάθεια αναβίωσης παλιού εθίμου.

Το ΠΑΜΕ συμπαρίσταται

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ «Πελοποννησιακή Εταιρεία Ανακύκλωσης Α.Ε» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Καταβολή δεδουλευμένων, γάντια, φόρμες εργασίας και παπούτσια για να μην έρχονται σε επαφή με μολυσμένα σκουπίδια, καθώς και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ «Πελοποννησιακή Εταιρεία Ανακύκλωσης Α.Ε» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης δουλεύουν στα σκουπίδια μας σε άσχημες συνθήκες εργασίας και αμείβονται, μετά από κινητοποιήσεις τους, με ψίχουλα. Αυτά είναι συνέπεια της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων και θα δούμε και ακόμη χειρότερα μετά από την εξ’ ολοκλήρου παράδοση της διαχείρισης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο».

Ορκωμοσία δημάρχου Τρίπολης

Αύριο το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει επίσημα η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Τρίπολης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος”.

Χαμογελάτε
-Να είσαι Άραβας, να έχεις τόσο πετρέλαιο και να μην έχεις κρύο να το κάψεις. Μην σου τύχει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *