Νέα από Αρκαδία. Προέχει η καθημερινότητα του δημότη

ARKADIA18-150x15017Οι πρόσφατες εκλογές επέφεραν μεγάλη ανανέωση στο προσωπικό των δήμων της Αρκαδίας, καθώς νέα πρόσωπα ορκίζονται από μεθαύριο και αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου στους τέσσερις από τους πέντε δήμους. Νέοι ηλικιακά αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι στην πολιτική άνθρωποι, που ήρθαν από το «πουθενά», όπως σημειώνουν με έκπληξη, ανάμεικτη με λίγη ζήλια, οι «παλαιές καραβάνες». Χωρίς να στηρίζονται σε κόμματα, ή κομματικούς μηχανισμούς, ( όλοι απέφυγαν να πιουν το «ποτήριον τούτο»), ανατρέποντας τις τοπικιστικές ισορροπίες, με αποσκευές τις αναγνωρισμένες από την τοπική κοινωνία ικανότητές τους, την προσωπικότητά τους και την όρεξη για το καινούργιο, κατάφεραν να εκλεγούν – συχνά με μεγάλη διαφορά, ένας μάλιστα εξ αυτών, της Βόρειας Κυνουρίας, από τον πρώτο γύρο.

Τα κομματικά χρίσματα από ευλογία κάποτε, τώρα κατάντησαν κατάρα. Όλοι δήλωσαν ανεξάρτητοι. Και καλώς έπραξαν. Αλλωστε, ανεξάρτητος υποψήφιος δεν είναι απαραίτητα κάποιος που δεν έχει κομματικό παρελθόν ή, ακόμη περισσότερο, που δεν έχει ιδεολογική περιουσία. Γιατί, πόσο αποδοτικός μπορεί να είναι ένας δημόσιος λειτουργός χωρίς άποψη; Σημαίνει όμως ότι δεν κουβαλά το βάρος ομάδων και συμφερόντων στους οποίους οφείλει την εκλογή του και τους οποίους θα πρέπει να «εξοφλήσει» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Σημαίνει επίσης ότι έχει τη διάθεση να συνεργαστεί χωρίς προαπαιτούμενα και ιδεοληψίες για την επίτευξη ενός στόχου-έργου που θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων της πόλης ή του χωριού που τον εξέλεξε.

Γι αυτό και έχουν όλοι τους τα χέρια λυμένα από κομματικές υποχρεώσεις. Και μπορούν να δράσουν αυτοδύναμα.

Εκείνο που τώρα μένει είναι να ανασκουμπωθούν, χωρίς πολλά λόγια και φλυαρίες, και να κοιτάξουν να επουλώσουν τις πληγές που άφησαν οι προκάτοχοί τους αλλά και να συνεχίσουν όσα θετικά εκείνοι δημιούργησαν. Κυρίως να εστιάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, όπου και θα κριθούν. Γιατί η πείρα έχει δείξει ότι για να βελτιωθεί σε μικρή κλίμακα η καθημερινότητα δεν χρειάζονται πάντα πολλά χρήματα. Παρεμβάσεις με χαμηλό κόστος μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα ενός δρόμου ή μιας περιοχής.

Οι δήμαρχοι που αναλαμβάνουν από 1ης Σεπτεμβρίου καλούνται να δράσουν με τόλμη και φαντασία, σε πείσμα των γλίσχρων προϋπολογισμών τους. Ίδωμεν.

 

 

Ορκωμοσία με Αρχιεπίσκοπο

Για την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστους στις 12:00 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού κέντρου Δήμου Τρίπολη, γράψαμε προ ημερών. Εκείνο που σήμερα θέλουμε να προσθέσουμε είναι πως την τελετή ορκωμοσίας θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπως είχε πράξει και στην πρώτη ορκωμοσία. Ο Αρχιεπίσκοπος θα βρίσκεται στην Τρίπολη την ημέρα αυτή, κάτι που συνηθίζει αφότου ανήλθε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Τελειώνει;

Προς την ολοκλήρωσή του προχωρά το έργο Κουμπίλα – Λουλούδι, του δρόμου Τρίπολη – Αστρος, μετά την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσιακές αρχές της συμπληρωματικής σύμβασης για την κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης, με δημιουργία κόμβου, του καινούργιου δρόμου με τον υφιστάμενο. Τούτο υπολογίζεται να συμβεί μέχρι το τέλος του μηνός Αυγούστου, αρχές του Σεπτεμβρίου. Για ένα δρόμο ασφαλή έκανε λόγο η κ. Νικολάκου, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αντιπεριφερειάρχης, που θα μπορούν να τον απολαμβάνουν όλοι οι οδηγοί.

Για ασφαλές σερφάρισμα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας πραγματοποιεί νέο εργαστήριο για το ασφαλές σερφάρισμα στο διαδίκτυο, για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου εργαστηρίου που έγινε τον Ιούλιο.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να μυήσει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύουν τον εαυτό τουςμένοντας μακριά από τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η χωρίς όρια χρήση του.

Ως ημέρες διεξαγωγής του εργαστηρίου ορίζονται οι: Δευτέρα 25, Τρίτη 26, Τετάρτη 27 Αυγούστου, ώρα 11 – 1 το πρωί και χώρος συναντήσεων το Κέντρο Πρόληψης, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη.

Υπεράσπιση παιδοκτόνου

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Όχι βέβαια; Τη νομική υπεράσπιση τους των κατηγορουμένων για τη στυγερή δολοφονία του γιου από τον πατέρα του, ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του γραφείου του στην οποία αναφέρεται το εξής: ”Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των κατηγορουμένων γονέων για την παιδοκτονία του γιου τους στο Αστρος Κυνουρίας. Επειδή από την Ασφάλεια Ναυπλίου κατασκευάστηκε μία ψευδής κατηγορία εις βάρος της μητέρας του θύματος κατά την διενέργεια της προανακρίσεως, παρακαλούμε όπως τα όσα διοχετεύονται από την Ασφάλεια Ναυπλίου όσον αφορά στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη να τα αντιμετωπίζετε με επιφύλαξη. Ήδη από την απολογία των τριών συγκατηγορουμένων ενώπιον του Τακτικού Ανακριτού Ναυπλίου διευκρινίστηκαν και διαψεύσθηκαν όλα τα στοιχεία της προανακρίσεως με τα οποία κατασκευάστηκε η κατηγορία εις βάρος της κατηγορουμένης. Όπως σας είναι γνωστό και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι”.

Ιερεμίας κατά Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και γενικότερα στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί. Στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Σαμαρά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, θεωρώντας το αντίθετο προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου”.
«Στην χώρα μας, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μπορεί να σταθεί ο υπό ψήφιση νόμος σας κατά του ρατσισμού, διότι αυτός καταστρατηγεί την ελεύθερη σκέψη και έκφραση των ρωμαλέων Ελλήνων, χαρίσματα και αγαθά, τα οποία προστατεύονται συνταγματικώς».
Ο ιεράρχης προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό πως οι κληρικοί και ειδικότερα οι επίσκοποι δεν θα αφήσουν το λαό “να αγωνίζεται μόνος του, για την υπεράσπιση των δώρων πού έλαβε από τον Θεό”

«Συμπολιτεία του Πάρνωνα»

Για τρίτη χρονιά η «Συμπολιτεία του Πάρνωνα», όπως αναφέρεται, που απαρτίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου και τους Συλλόγους Καστάνιτσας, Σίταινας και Χαράδρου, καλεί όλους στο «Αντάμωμα», μια σειρά κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου στο Πλάτανο Κυνουρίας.

Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα με οργανοπαίκτες και όργανα από τα τέσσερα χωριά και θα συνεχιστεί μέχρι το ξημέρωμα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής με τους: Χριστίνα Ροζή (τραγούδι), Γιώργο Ροζή (κλαρίνο), Χείμαρο Τριανταφυλλόπουλο (τραγούδι) και την ορχήστρα τους.

Μουσικά ακούσματα, νόστιμα εδέσματα, άφθονο κρασί εικόνες και γεύσεις από το χθες παντρεύονται με τις ελπίδες για το σήμερα και τα όνειρα για το αύριο συνθέτοντας το σκηνικό για μια αξέχαστη βραδιά…

Χαμογελάτε
“Το Lifestyle είναι μαγικό, από μηδενικό σε κάνει νούμερο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *