Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στην Καρδίτσα.

παπακ. καρδ.Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε σήμερα, επίσκεψη εργασίας, στο Γ. Ν. Καρδίτσας στο Κέντρο Αιμοδοσίας, στον ξενώνα ψυχικά ασθενών ‘’Ζέφυρος’’ και στην κινητή μονάδα Καρδίτσας.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη λειτουργία των δομών που επισκέφτηκε από τη διοικήτρια του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας Κωνσταντία Δάλλα η οποία την υποδέχθηκε στο γραφείο της μαζί με τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Γρηγόριο Διασταυρίδη.

Κατά την επίσκεψή της, η Υφυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και με τους Διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου οι οποίοι ενημέρωσαν για την καθημερινή λειτουργία του και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά της, η Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας και ανέφερε πως οι θέσεις έχουν ήδη προκηρυχθεί και βρισκόμαστε σήμερα εν αναμονή της έγκρισής τους.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε πλήρως από τους υπευθύνους για τη λειτουργία του και έλαβε πληροφορίες για θέματα αιμοδοσίας στο Νομό. Στην παρουσία της στο Κέντρο, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος στον τομέα της αιμοδοσίας καθώς, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε μονάδες αίματος, ταυτόχρονα βρίσκεται πολύ ψηλά, στη 2η θέση, στις χώρες της Ευρώπης, σε ανάγκες σε αίμα, λόγω των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών και των πολλών τροχαίων ατυχημάτων.

Στην επίσκεψη που έκανε στις μονάδες Ψυχικής Υγείας της Καρδίτσας, ενημερώθηκε για τη δράση τους, τη λειτουργία τους και τα περιστατικά που δέχονται και επισήμανε πως αυτά τα Ν.Π.Ι.Δ. μπαίνουν τώρα κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας που σημαίνει ότι θα ακολουθούν πλέον το ενιαίο θεραπευτικό πρωτόκολλο και οι πόροι που θα τους διατίθενται μετά από αξιολόγησή τους, θα είναι ανάλογοι του έργου που παράγουν.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της υφυπουργού ήταν ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο Διοικητικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γεώργιος Μαγγίνας, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Σταυρούλα Παπαδοπούλου, ο Προϊστάμενος Οικονομικού τμήματος Σωτήριος Τσιώλης και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Επίσης, οι Κωνσταντίνος Τσιάρας, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος ως πολιτικοί εκπρόσωποι του Νομού.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η Υφυπουργός Υγείας αναγνώρισε τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, έστειλε όμως ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς αυτές είναι υψηλού επιπέδου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τις παρέχει είναι υψηλής επιστημονικής κατάρτισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *