Επί τάπητος ο ιατρικός τουρισμός κρουαζιέρας

1483170Οι δυνατότητες προώθησης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας στην Ελλάδα μέσω της χρήσης κρουαζιερόπλοιων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Μιχάλη Λάμπρου.

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με την προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού και στον τομέα της κρουαζιέρας αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες για την ανάπτυξη και την οικονομία των περιοχών αυτών και την αύξηση της απασχόλησης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διασύνδεση μεταξύ του τομέα της υγείας και του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας και στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία στον κλάδο της υγείας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα σύνδεσης του ιατρικού τουρισμού κρουαζιέρας με το σχέδιο «task force» που είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

eb61d1_2Ο κ. Γρηγοράκος ζήτησε από την Ένωση να κατατεθεί άμεσα μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα εργαστεί για την προώθηση του καινοτόμου εγχειρήματος.

Στο κλείσιμο της συνάντησης παρέστησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Σκουλής και Αντώνης Φελούρης από την οργανωτική επιτροπή του «Φειδιππίδειου Δρόμου», ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πελοπόννησο τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτιστική σημασία της δράσης αυτής και επεσήμανε ότι τίθεται υπό την αιγίδα και την υγειονομική κάλυψη του Υπουργείου Υγείας. Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας προσφέρθηκε να καλύψει με χορηγία τη δράση αυτή.

http://www.zougla.gr/greece/article/epi-tapitos-o-iatrikos-tourismos-krouazieras

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *