Δείτε το σ/ν για την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων

υυκαΝέα εποχή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεκινά με το σύστημα αμοιβών νοσοκομείων. Τα νοσήλια επανακαθορίζονται μέσα από ένα σύστημα αμοιβών νοσοκομείων και το όλο εγχείρημα αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2,5 χρόνια.

Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει το 2015 και υπεύθυνη του προγράμματος θα είναι η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων που συστήνεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Η Εταιρεία αυτή με κύριο μέτοχο το δημόσιο, θα εξελιχθεί σε ένα μικρό υπουργείο, καθώς οι αρμοδιότητες της θα εκτείνονται στα δημόσια νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τον ΕΟΠΥΥ.

Με τις προωθούμενες διατάξεις θεσπίζεται υποχρέωση για αποστολή των στοιχείων των ιατρικών φακέλων των ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές στην ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ), καθώς και υποχρέωση αποστολής αρχείων κόστους νοσηλείας ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΕΣΑΝ ΑΕ θα έχει πόρους από τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές.

Μ’ άλλα λόγια, θα λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση και θα κάνει μελέτες ανάπτυξης και κοστολόγησης επί τη βάσει «διεθνώς αναγνωρισμένων συστημάτων αμοιβών (GRS) διαγνωστικά ομογενών ομάδων».

Δηλαδή ο ασθενής και η κάλυψη της δαπάνης για την νοσηλεία του δεν θα αντιμετωπίζεται με βάση της ανάγκες της ασθένειάς του αλλά με βάση κάποια γενικευμένα διεθνή πρότυπα, που μπορεί και να προσκρούουν στην επιστημονική προσέγγιση των λειτουργών και των επιστημόνων της υγείας.

nomosxedio ΕΣΑΝ                                ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή: http://www.onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *