Μία ανάσα πριν την δημιουργία «Task Force» για την Υγεία στο Αιγαίο

νησιΜε γοργούς ρυθμούς προς την υλοποίηση της δημιουργίας Ομάδας Δράσης για το Αιγαίο (Task Force), προχωρά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Για τον λόγο αυτόν, όλο το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Γρηγοράκος, πραγματοποιεί συσκέψεις με το επιτελείο του και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως αναφέρει σχετικά και το ygeia360.gr, η Ομάδα Κρούσης, αναμένεται να στελεχωθεί με 60 – 80 γιατρούς ειδικοτήτων, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ θα έχει ως βάση της το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου της Αθήνας “ΚΑΤ”, το οποίο εφημερεύει καθημερινώς.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Ομάδα Επείγουσας Παρέμβασης για την Υγεία στο Αιγαίο θα χωρισθεί σε υποομάδες οι οποίες θα εφημερεύουν καθημερινώς και εναλλάξ, ενώ θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή μέσα στο εικοσιτετράωρο σε ετοιμότητα προκειμένου να μεταβαίνουν σε μονάδες Υγείας του Αιγαίου, οι οποίες αντιμετωπίζουν απλά ή περίπλοκα και βαριά περιστατικά χωρίς το αναγκαίο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό προς αντιμετώπισή τους. Η Ομάδα, θα μπορεί να μεταβαίνει σε σημεία του Αιγαίου προκειμένου να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να μεταβαίνει επίσης σε νοσοκομεία του ΕΣΥ του Αιγαίου, προκειμένου να προχωρήσει σε επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η υγεία και η περίθαλψη στα νησιά της Ελλάδας και στις απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί κύρια προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό, όπως είχε γράψει πρόσφατα και το onMed. Μάλιστα σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις 11 Αυγούστου ο κ. Γρηγοράκος με την συμμετοχή τόσο του κ. Κοντοζαμάνη όσο και των επικεφαλής της 1ης και 2ης ΥΠΕ, είχε αναφερθεί ενδελεχώς στο θέμα της Ομάδας Δράσης του Αιγαίου, καθώς και σε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής.

Επίσης στην σύσκεψη αυτή, είχε αποφασισθεί και η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *