Ιατροδικαστής για το θάνατο της 56χρονης στα Χανιά: Μοιραία η έλλειψη οξυγόνου λόγω της διακοπής της ΔΕΗ

δεηΗ διακοπή της παροχής οξυγόνου από τα αναπνευστικά μηχανήματα, λόγω της διακοπής του ρεύματος από τη ΔΕΗ, οδήγησαν τον Ιούλιο στο θάνατο την 56χρονη τετραπληγική στην Κρήτη, αναφέρει ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, μετά και την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν πεθάνει η γυναίκα, η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι της λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα «οι προϋπάρχουσες δύο καρδιοπάθειες που είχε η γυναίκα έκαναν την καρδιά στο σύνολό της να είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε κατάσταση που θα έχει ελλιπής οξυγόνωση.

Δηλαδή αν για οποιαδήποτε αιτία ελάττωναν την παροχή οξυγόνου μέσω του αίματος στην καρδιά ήταν επόμενο ότι θα επιτείνει την ίδια υπάρχουσα σοβαρή πάθηση».

Όπως προσθέτει, «οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο».

Αναμένεται ακόμα το πόρισμα των μηχανολόγων που εξέτασαν τα μηχανήματα για να πιστοποιηθεί ότι έπαψαν να λειτουργούν, όταν σταμάτησε και η ηλεκτροδότησή τους μετά τη διακοπή του ρεύματος.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ δημοσιοποιεί τη γνωμάτευση του δικού της τεχνικού συμβούλου και ιατροδικαστή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά, Κρήτης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, Ιατροδικαστής κα Ε. Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ως εξής:

– Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

– Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

– Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *