Τους απατεώνες. Λίγο έλειψε να τους κάνω και το τραπέζι

απατ.Τετάρτη μεσημέρι κατά τις 11.00 το πρωί πίνοντας τον καφέ μου στο γραφείο μου μετά από ένα χειρουργείο με παίρνει η γραμματέας του συλλόγου . «πρόεδρε ο γιατρός κος Κωστόπουλος τηλ. 6980986723,από το υπουργείο Υγείας θέλει επειγόντως να επικοινωνήσετε μαζί του.» Το όνομα δεν μου έλεγε τίποτα, είπα κι εγώ, να πάρω να δω τι θέλει. Μετά από τα τυπικά με ερώτησε εάν έχω κανένα ταξιτζή φίλο μου, να τους συστήσω, γιατί έχουν έρθει γιατροί από τον ΠΟΥ ( Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και θα ήθελαν να έρθουν στην Αρκαδία και να επισκεφτούν το Νοσοκομείο, Π.Ι. και άλλες Δομές Υγείας. Το μίσθωμα για κάθε ημέρα θα ήταν 450 ευρώ. Χωρίς να το πολυσκεφτώ έδωσα το τηλέφωνο ενός φίλου ταξιτζή και την Δευτέρα 18 Αυγούστου, που θα ερχόντουσαν θα ήταν χαρά μου να τους γνωρίσω και να τους κάνω το τραπέζι λέγοντας τα και από κοντά. Μετά από καμιά ώρα με παίρνει ο ταξιτζής και μου λέει ότι τον πήραν από το Υπουργείο, ο εν λόγω κύριος και του είπε ότι χρειάζονται δύο ταξί για ένα μήνα με μίσθωμα 450 ευρώ την ημέρα στο καθένα, αλλά εντός της ημέρας θα έπρεπε ο καθένας να καταθέσει σαν εγγύηση 1800 ευρώ σε αριθμό τραπέζης που του έδωσαν. Βεβαίως με ερώτησε τι να κάνουν. Η πρακτική είναι πράγματι να κάνουν μια εγγυητική κατάθεση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι όμως σε τράπεζα, αλλά στο παρακαταθηκών και δανείων. Αμέσως μου έκανε ,κλικ, τον απέτρεψα να κάνει οποιαδήποτε κατάθεση και τον προέτρεψα να μεταβεί άμεσα στο τμήμα ασφαλείας Τρίπολης και να κάνει καταγγελία, όπως έκανα και εγώ άμεσα, μήπως και τους πιάνανε.
Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι είναι καλά ενημερωμένοι, πειστικοί μιλάνε σωστά Ελληνικά και αν δεν προσέξεις μπορεί να σου τα πάρουνε και πιθανώς να τους κάνεις και το τραπέζι.
Ελπίζω να μην την έχει πατήσει κανείς συνάδελφος. Τα έγραψα αυτά προς γνώσιν. Φαντάζομαι ότι θα το συνεχίσουν, ψάχνοντας για κορόιδα.
Παπασταματάκης Γ.

2 thoughts to “Τους απατεώνες. Λίγο έλειψε να τους κάνω και το τραπέζι”

  1. ακριβώς τα ίδια μου συνέβησαν και εμένα στην Θεσσαλονίκη σε ένα κέντρο υγείας όπου εργάζομαι , περίπου στις 25/08/2014 το περίεργο είναι ότι με ζήτησε με το μικρό μου το όνομα και έτσι χαλαρά ο Κωστόπουλος μου είπε τα ίδια ευτυχώς δεν την πάτησα , ξέρετε αν συνελήφθη ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *