Βορίδης: «Θα δοθούν κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στα νησιά»

βοριδηςKίνητρα σε γιατρούς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ελλείψεων στα νησιά, που οξύνεται το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, μελετά η κυβέρνηση όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ».

Με αφορμή και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από πολλά νησιά για την έλλειψη γιατρών, ο Μάκης Βορίδης – μιλώντας στο Mega – είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με μετακινήσεις, αποσπάσεις και τρίμηνες συμβάσεις».

Μεταξύ των κινήτρων που έχει εξαγγείλει και παλαιότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι συνυπηρέτηση και για τον ή την σύζυγο, διαμονή και διατροφή η οποία καλύπτεται από τον εκάστοτε Δήμο και μοριοδότηση για τους επικουρικούς γιατρούς.

Ο υπουργός πάντως στάθηκε και στο γεγονός της απροθυμίας των ιατρών να στελεχώσουν τις μονάδες Υγείας στα νησιά, αναφέροντας ότι παρότι υπάρχουν τα κονδύλια κανείς δεν πάει.

«Λεφτά υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς για να πάνε στα νησιά.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «ΝΕΑ» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να επιστρατεύσει ακόμα και συνταξιούχους γιατρούς, σε μία προσπάθεια να στελεχώσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών της άγονης γραμμής. Μάλιστα, δρομολογείται και σχετική ρύθμιση που θα τους δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι η εργασία τους θα είναι εθελοντική και θα περιορίζεται στην εξέταση και τη συνταγογράφηση

πηγη. tanea

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *