Η κατάσταση στο Ψυχιατρείο Τρίπολης δεν είναι δύσκολη αλλά «επικίνδυνη»

ψυχ.τριπΤα προβλήματα για το ψυχιατρείο Τρίπολης έχουν ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2012 με την αρχή υποβάθμισης και διάλυσης του μετά τη συνεννόηση του με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Όπως αναφέρει η πρόεδρος κ. Μαρινάκου όταν ξεκίνησε η σταδιακή μεταφορά των δομών, ταυτόχρονα με τις υπηρεσίες μεταφερθήκαν και οι υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια ακολούθησε έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών και απαξιώθηκε η λειτουργία των δυο τμημάτων ενδιάμεσης νοσηλείας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Η Μαρινάκου Ευαγγελία, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης τόνισε την ολιγωρία του υπουργείου υγείας το οποίο έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόσληψη προσωπικού.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος τόνισε ότι η κατάσταση στο ψυχιατρείο Τρίπολης δεν είναι δύσκολη αλλά είναι σε σημείο το οποίο μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Η αδιαφορία των υπευθύνων συνεχίζεται και για τους ξενώνες οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε άσυλα πολυτελείας, και δεν υπάρχουν οι δραστηριότητες που υπήρχαν όπως περίπατοι και κατασκηνώσεις. Όπως ανέφερε είναι μια ψυχιατρική μεταρρύθμιση η οποία παρακμάζει. Στη συνέχεια μίλησε για το ασύλληπτο πόσο των 7.800 ρεπο τα οποία οφείλονται στους 200 εργαζομένους του ψυχιατρικού Τρίπολης, το οποίο αναγκάζεται να δουλεύει συνεχόμενες βάρδιες γεγονός το οποίο δημιουργεί κινδύνους.

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Λαζαρίδης βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμπαρασταθεί στις εναγώνιες κραυγές, τις οποίες βγάζει το σωματείο εργαζομένων για τη λειτουργία του ψυχιατρείου Τρίπολης. Μίλησε για τη γενικότερη απαξίωση που έχει να κάνει με τις ελλείψεις προσωπικού, το οποίο συνεχώς μειώνεται μιας και δεν γίνεται καμία πρόσληψη στον τομέα υγείας.

Ο κ. Παπακώστας Χρήστος αντιπρόεδρος εργαζομένων ψυχιατρείου Τρίπολης ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει μια βιτρίνα, κάνοντας λόγο για το τμήμα το οποίο κτίζεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο δεν πρόκειται από μόνο του να λειτουργήσει γατί χρειάζεται στήριξη από αλλά τμήματα όπως τμήματα αυτά της βραχείας νοσηλείας, του παιδοψυχιατρικού τμήματος και του τμήματα απεξάρτησης. Ανέφερε ότι στα τμήματα εισαγωγών στοιβάζονται ετερόκλιτα περιστατικά, γεγονός το οποίο προκαλεί μια εκρηκτική κατάσταση στα τμήματα τόσο για την ασφάλεια των ασθενών και όσο και του προσωπικού.

http://www.arcadiaportal.gr/news/i-katastasi-sto-psuxiatreio-tripolis-den-einai-duskoli-alla-«epikinduni»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *