Θεοδωράκης: Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση είναι προς όφελος των πολιτών

THEODORAKIS_2Εν αναμονή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο Δαφνί και που είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, ο διοικητής των δύο Ψυχιατρείων Δαφνί και Δρομοκαίτειο, υποστηρίζει ότι η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση είναι προς όφελος των ελλήνων πολιτών.

Σε δηλώσεις του στο onMed, ο κ. Παύλος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων που βρέθηκαν χθες Πέμπτη στο Δαφνί, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ και οι οποίοι τάχθηκαν κατά της Μεταρρύθμισης, τονίζει:

«Νόμιζα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, και ξαφνικά άλλαξε. Αλλά ακόμη και εάν άλλαξε γνώμη, εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, να εξηγήσουμε, ότι η ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης είναι προς όφελος των ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, θέλουμε να πούμε, ότι η Μεταρρύθμιση, θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έχουν τεθεί εδώ και 15 χρόνια».

Να σημειώσουμε ότι ήδη αυτές τις ημέρες τεχνικό κλιμάκιο πραγματοποιεί επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να εντοπίσει τους κατάλληλους χώρους και τις ψυχιατρικές εκείνες κλινικές που θα στεγάσουν τους ψυχικά ασθενείς. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι η Μεταρρύθμιση να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, διατρανώνει ότι στην μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη, δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, αντίθετα, έχει αιτηθεί 1.300 θέσεις που θα χρειαστούν στο εγχείρημα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Η υφυπουργός διαβεβαίωσε ακόμη, ότι οι δομές θα αξιοποιηθούν όλες στο έπακρο, ειδικότερα δε για τις δομές της Δυτικής Αθήνας, σημείωσε πως όραμά της είναι να γίνουν πρότυπο στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση για όλη την Ευρώπη.

Πάντως ο δρόμος για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης δεν θα είναι βατός, αφού τόσο οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρείων, η ΠΟΕΔΗΝ όσο και άλλες πλευρές, όπως γιατροί (βλέπε ΑΡΣΙ- Αριστερή Ριζιοσπαστική Συνεργασία Ιατρών) μιλούν για απορρύθμιση, για βίαιο διαμελισμό των συγκεκριμένων νοσοκομείων και δομών, για εξόντωση των ψυχικά ασθενών και για έλλειψη σχεδιασμού. «Είναι ο προάγγελος της κυριολεκτικής εξόντωσης των πιο αδύναμων στρωμάτων, αυτών που για μία ακόμη φορά, παρουσιάζονται ως «κοινωνικό βάρος», ως «επικίνδυνοι» κλπ», σχολιάζει η ΑΡΣΙ, προσθέτοντας, ότι «η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο» του νεοφιλελευθερισμού και των ολοκληρωτικών πρακτικών του, στην προετοιμασία της «Ευρώπης του μέλλοντος».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *