Συνάντηση Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με το Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαϊτείου.

bb29dd_1 ΔΡΟΜΟΚΗ Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συναντήθηκε χθες, στο Υπουργείο, με το σωματείο των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ‘’Δρομοκαΐτειο’’, με θέμα την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν επίσης, η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Φωτεινή Κουλούρη, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Ισίδωρος Πρώιος και μέλη του Δ.Σ, καθώς και ο Διοικητής, Παύλος Θεοδωράκης.

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός επανέλαβε ότι ύψιστος στόχος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων, αποασυλοποίησή τους και κατ’ επέκταση, η άρση του κοινωνικού στίγματος και του ρατσισμού σε βάρος τους, καθώς και η κοινοτική τους ενσωμάτωση.

Τόνισε, πως ο μετασχηματισμός των υφιστάμενων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με σταθερά βήματα και με πρόγραμμα. Ακόμα, διαβεβαίωσε πως οι δομές θα αξιοποιηθούν όλες στο έπακρο, ειδικότερα δε για τις δομές της Δυτικής Αθήνας, σημείωσε πως όραμά της είναι να γίνουν πρότυπο στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση για όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά στα θέματα προσωπικού που αντιμετωπίζει το Δρομοκαΐτειο, η Υφυπουργός τόνισε πως θα αξιοποιηθεί πλήρως όλο το ανθρώπινο δυναμικό στην ψυχική υγεία, απορροφώντας όλες τις ειδικότητες, ενώ παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ψυχικής υγείας, έχει αιτηθεί, εν όψει του μετασχηματισμού των ψυχιατρικών νοσοκομείων, 1.300 νέες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

«Εργαζόμενοι, Διοίκηση και Υπουργείο Υγείας είμαστε στο ίδιο ‘’σκάφος’’ της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, γι’ αυτό και χρειάζεται να συνεργαστούμε, για να πλεύσουμε ήρεμα, χωρίς αιφνιδιασμούς» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *