Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών ιατρών

7 ypeΤην παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσθηκε την Τρίτη, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, σε επίσκεψη του στην Κρήτη.

Τα ζητήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία της Κρήτης και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Ηράκλειο.

Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις 1700 προσλήψεις που αναμένονται έως το τέλος του έτους, ενώ το 2015 θα σχεδιάζεται η πρόσληψη 1.500 ιατρών και 2.500 ατόμων παραϊατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αναφερόμενος στους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων ο αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έγκριση τους. «Γνωρίζω ότι ο Οργανισμός του ΓΝ Ρεθύμνου έχει εγκριθεί και έχει πάρει ΦΕΚ. Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για την έγκριση των οργανισμών όλων των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τους επικουρικούς ιατρούς, ο κ. Γρηγοράκος σημειώσε ότι την Τρίτη ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την παράταση της θητείας τους για έξι επιπλέον μήνες, έχοντας μάλιστα αναδρομική ισχύ από 1.6.2014.
Στην ίδια τροπολογία παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στον ιατρό που εκτελεί θητεία να υποβάλλει με αίτηση το ενδιαφέρον για επικουρική άσκηση, ενώ επανέλαβε πως η αξιολόγηση δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις.

«Το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας δεν θα κλείσει», ξεκαθάρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός, ενώ για τα θέματα του ΓΝ Ιεράπετρας, αλλά και γενικότερα των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, όπως εκείνα της πλήρους λειτουργίας της νέας πτέρυγας και της έγκρισης μελέτης σκοπιμότητας του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη, ορίστηκε συνάντηση στην Αριστοτέλους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-ministry-of-health/item/3576-parateinetai-i-thiteia-ton-epikourikon-iatron

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *