Η Ελλάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθερομένων-Μεταμοσχευμένων

χνα αγωνεςΔεκαεννέα Έλληνες αθλητές θα λάβουν μέρος στους 8ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, που θα πραγματοποιηθούν στην Κρακοβία, από τις 16 μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και γίνονται κάθε 2 χρόνια. Σε κάθε διοργανώτρια πόλη, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο και την προώθηση της δωρεάς οργάνων.

Η Ελλάδα συμμετέχει σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες μέχρι σήμερα, μιας και ήταν η χώρα η οποία φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση το 2000.

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και θα πάρουν μέρος στα αθλήματα της κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τένις, darts, bowling και σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου με στόχο την καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων. Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες οι αθλητές προετοιμάζονται αυτή την στιγμή σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα όσο το δυνατόν καλύτερα, για την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, Αθανάσιος Αναχουρλής, τονίζει πως ο αθλητισμός έχει θετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων συνανθρώπων μας και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητά τους. «Γι’ αυτό και θα πρέπει η Ελληνική πολιτεία να στηρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή μας!» σημειώνει.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, Μάριος Μαρκόπουλος, επισημαίνει πως από οργανωτικής πλευράς τα περισσότερα ζητήματα για την ομαλή μετάβαση των Ελλήνων αθλητών έχουν τακτοποιηθεί. Ωστόσο «υπάρχουν ακόμη μείζονα ζητήματα σχετικά με το οικονομικό σκέλος της μετάβασης καθώς δεν έχει ανταποκριθεί κανένας χορηγός στις εκκλήσεις μας. Έτσι, το οικονομικό μέρος (μετάβαση, διαμονή και διατροφή) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες αθλητές!».

Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής δηλώνουν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν την Ελληνική σημαία και να την φέρουν στο υψηλότερο δυνατό σημείο της τελικής ομαδικής κατάταξης.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *