2,3 εκατ. ευρώ δωρίζονται για ξενώνα στο Ογκολογικό «Αγ. Αναργύρων»

αγιοι αναργυροιΣτη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συγγενών άπορων καρκινοπαθών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», θα κατευθυνθεί δωρεά, που εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής.

Το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση και λειτουργία ξενώνα συγγενών των ασθενών, στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος του ποσού που θα δωρίσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Σύλλογο Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, «Άγιοι Ανάργυροι, στο πλαίσιο σύμβασης της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Νοσοκομείου και του Συλλόγου.
Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τη σύμβαση δεν θα προκληθεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά αναμένεται αύξηση της περιουσίας του.
Σύμφωνα με το ΙΣΝ ο ξενώνας θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 36 ατόμων.
Το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» δέχεται περίπου 9.700 ασθενείς ετησίως, πάνω από 97% των οποίων πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-sickness-groups/item/3559-2-3-ekat-evro-dorizontai-gia-ksenona-sto-ogkologiko-ag-anargyron

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *