54 Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών επί 5.000 =270.000 ευρώ.«Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.»

τριφυλιΤις μέρες αυτές μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η προθυμία με την οποία όλοι οι γιατροί όλων των βαθμίδων έδωσαν τα 50 ευρώ στις τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, ανταποκρινόμενοι στην προτροπή της ΟΕΝΓΕ για κατάθεση μαζικών προσφυγών από τις ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών για το Ιατρικό Μισθολόγιο. Με τις προσφυγές αυτές αιτούμαστε από το ΣΤΕ να εκδοθεί απόφαση αντισυνταγματικότητας των περικοπών, και σε επάνοδο των αποδοχών μας στα προ των περικοπών επίπεδα, όπως επίσης την καταβολή των παρακρατηθέντων από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα. Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταθέσει η κάθε ένωση είναι 5.000 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο επί (54 ενώσεις )είναι 270.000 ευρώ, ζεστά, τα οποία κατευθύνονται αν δεν κάνω λάθος προς συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.
Επίσης για το αφορολόγητο αποζημίωσης βιβλιοθήκης, το ΣΤΕ το θεωρεί αφορολόγητο. Έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται την εκκαθάριση της συγκεκριμένης αποζημίωσης ως αφορολόγητης και απαιτείται η προσφυγή σε Επιτροπή Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια στα φορολογικά δικαστήρια.
Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει μέσα από αυτές τις διαδικασίες πότε χρονικά θα έχουμε αποτελέσματα; ή «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.»
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2014
Προς
τις Ενώσεις Γιατρών

Θέμα: Ένδικα μέσα για τις περικοπές του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου

Ως γνωστόν το ΣτΕ συζήτησε προ μηνός το θέμα των περικοπών που προκλήθηκαν από το μνημόνιο στο ειδικό μισθολόγιο των ένστολων και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάνθηκε ότι η περικοπή ήταν αντισυνταγματική. Η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, εικάζεται όμως από έγκριτους νομικούς ότι θα συμπαρασύρει όλα τα άλλα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου.
Από πλευράς ΟΕΝΓΕ κρίθηκε σκόπιμο ν΄ αρχίσει η συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων, ώστε μόλις δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους να είμαστε έτοιμοι ως νοσοκομειακοί γιατροί ν΄ ασκήσουμε ανάλογες προσφυγές. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, στο οποίο είχε κληθεί να παράσχει διευκρινήσεις ο κ. Μιχαήλ.
Η προσφυγή θα γίνει από κάθε Ένωση Γιατρών χωριστά, έχοντας τη νομική συνδρομή-επικάλυψη της ΟΕΝΓΕ. Τα έξοδα ανά προσφυγή θα βαρύνουν το ταμείο κάθε Ένωσης.
Σε κάθε προσφυγή θα συμμετάσχουν η Ένωση και η ΟΕΝΓΕ, καθώς και ένας ενδεικτικός αριθμός συναδέλφων που οφείλουν να συλλέξουν τα αντίστοιχα έγγραφα που αναφέρει ο κ. Μιχαήλ (επισυνάπτονται). Οι εν λόγω συνάδελφοι πρέπει να καλύπτουν όλες τις βαθμίδες (Συντονιστής, Διευθυντής, Επιμελητής Α και Β, ειδικευόμενος). Στην περίπτωση των ειδικευομένων θα πρέπει να είναι συνάδελφοι που εργάζονταν ήδη από τον Μάιο του 2012. Οι αγροτικοί γιατροί ανήκουν στο Ενιαίο Μισθολόγιο και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην αγωγή.
Τα έγγραφα θα αποσταλούν ταχυδρομικά κατευθείαν στον κ. Μιχαήλ (Κυρίλλου Λουκάρεως 55, 11475 Αθήνα- τηλ. 210-6444473) σημειώνοντας στο διαβιβαστικό και το ονοματεπώνυμο καθώς και το τηλέφωνο του Προέδρου της Ένωσης ή άλλου συναδέλφου που θα αναλάβει το συντονισμό, ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία του νομικού γραφείου σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι από πλευράς ΟΕΝΓΕ θα υπάρχει διαρκής επικοινωνία μαζί σας και με το νομικό γραφείο του κ. Μιχαήλ, ενώ η συνδρομή μας είναι δεδομένη ακόμη και στην περίπτωση που κάποια Ένωση επιλέξει άλλο νομικό γραφείο.

Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.             ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

 

Μια από τις δημοφιλέστερες λαϊκές ρήσεις, είναι η φράση «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», η οποία δηλώνει την υπομονή και πολλές φορές χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να πούμε ότι κάτι θα αργήσει πολύ να συμβεί. Με το πέρασμα των χρόνων, ξεχάστηκε η αληθινή της ερμηνεία και πολλοί την συνέδεσαν λανθασμένα με τον μήνα Μαΐο.

Η φράση αυτή, γεννήθηκε στα ελληνικά γήπεδα και χρονολογείται στα τέλη της δεκαετιας του 1920, όταν ο Ανέστης Μάης αμυντικός της ομάδας Ντροπαλός Ελευσίνας, ήταν γνωστός για την πρωτοφανή του σκληρότητα στο παιχνίδι του, ενώ όπως αναφέρει το tisimainei.blogspot, κάποιες φορές περίμενε τους αντίπαλους παίκτες μετά τον αγώνα, προκειμένου να «λύσουν» τις διαφορές τους, ενώ το μπλογκ αναφέρει ότι κάποιες φορές δάγκωνε κιόλας τους αντιπάλους του.

Όταν το 1928 η ομάδα της Ελευσίνας κληρώθηκε εναντίον του Παναθηναϊκού που ως γνωστόν έχει ως σύμβολο το τριφύλλι, ο Μάης ήταν βαριά άρρωστος από μαλάρια και κινδύνευε να πεθάνει. Οι συμπαίκτες του, τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του αμέσως μετά την κλήρωση του κυπέλλου και προσπάθησαν να τον εμψυχώσουν με την φράση «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει την αρρώστια και να παίξει στον ιστορικό αγώνα, μια που χωρίς αυτόν ήταν σίγουρο ότι δε θα τα κατάφερναν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *