ΙΚΑ: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ σημείωσε ότι όποιος δεν απογραφεί, σε καμία περίπτωση, δεν χάνει το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα αργήσει να πληρωθεί την επόμενη φορά και γι’ αυτό κάλεσε αυτούς που δεν θα προλάβουν τη διορία, να σπεύσουν για απογραφή το συντομότερο δυνατό, τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου.

Τόνισε ότι τα μόνα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την απογραφή είναι να μεταβεί ο δικαιούχος στο υποκατάστημα της Τράπεζας, από όπου λαμβάνει τη σύνταξη, με την ταυτότητά του και πρόσφατο σημείωμα της σύνταξης.

Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να ορίσει πληρεξούσιο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις (όταν κάποιος είναι ανάπηρος και βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή) μπορεί να επικοινωνεί με το ΙΚΑ και θα απογράφεται στο σπίτι του από υπάλληλο της υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Σχετικά με όσους εισπράττουν συντάξεις “μαϊμού”, δηλαδή συντάξεις ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είπε ότι τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω από αυτούς που τα εισέπρατταν, ακόμα και μέσα από τη δικαστική οδό, αν χρειαστεί.

“Δεν έχουμε το δικαίωμα να μη διεκδικήσουμε τα χρήματα του ελληνικού λαού και του Ταμείου”, είπε, προσθέτοντας ότι το ΙΚΑ έχει καταφέρει να μειώσει την εισφοροδιαφυγή, έχει μειώσει τα έξοδα και έχει εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ από την περικοπή της σπατάλης στα φάρμακα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση 100 – 150 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, ώστε να αντισταθμίζονται οι απώλειες του ταμείου από την αύξηση της ανεργίας και άρα τη μείωση των εισφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *