Συνέντευξη του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Συνέντευξη Υποgrigorakosυργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στον ΒΗΜΑfm και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου.

Κος Γρηγοράκος: «Προχωράμε σ’ αυτά που συμφωνούμε και σ’ αυτά που διαφωνούμε, τα βάζουμε στην μπάντα διότι το έχει ανάγκη ο τόπος. Για μας δεν υπάρχει στρατηγική αμφιταλάντευση. Αυτή η φράση τα λύνει όλα, για το ΠΑΣΟΚ, διότι συμμετέχει στην Κυβέρνηση, βάζοντας τη δική του συνδρομή. Την έχει βάλει ήδη και θεωρώ ότι ποσοστιαία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εμείς θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Κος Παπαναγιώτου: «Για την εξεύρεση των 180 προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή»;

Κος Γρηγοράκος: «Συμμερίζομαι (την άποψη Σαμαρά για τους 180), είμαι μαζί του και επειδή είμαι άνθρωπος της καθημερινότητας και έχω επαφή με όλο τον κόσμο, πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος. Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπλοκάρει την εκλογή του προέδρου δεν είναι στόχος τόσο υψηλής πολιτικής υπευθυνότητας. Θα μου πείτε, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου το έκανε το 2009 και το ΠΑΣΟΚ. Άλλες εποχές, άλλα γεγονότα… Και θα πω και τη φράση του πατέρα του, διότι μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να το πει: mea culpa. Όχι ό,τι μας βολεύει. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας. Το Σύνταγμα δεν φτιάχτηκε για να εκβιάζεται ούτε για να είναι τροχοπέδη στην πολιτική σταθερότητα, γιατί πιστεύω ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική αποδοχή. Άρα λοιπόν, εμείς δεν είμαστε καθαροί απέναντι σ’ αυτό».

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Κος Γρηγοράκος: «Αυτή η θεσμοθέτηση του 15% για μένα είναι αυθαίρετη. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε ποσοτικούς στόχους. Όμως, θα πρέπει να πούμε σε όλο τον κόσμο και να δούμε καλύτερα αυτό το θέμα, ότι το 15% δεν σημαίνει απολύσεις. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία. Δεν έχει πειστεί κανείς γι’ αυτό, διότι δεν είμαστε τόσο αξιόπιστοι εμείς. Πρέπει να δούμε τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της κάθε υπηρεσίας, αλλά θα πρέπει και οι συνδικαλιστές να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αξιολογούμαστε όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *