Τσίπρας.«Να στείλει ο λαός την κυβέρνηση και την τρόικα στην εφεδρεία»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία και τη συζήτηση για «κούρεμα» του δημόσιου χρέους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Να τους στείλουμε στην εφεδρεία, να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα για τα καλά» είπε για την κυβέρνηση και την τρόικα ο Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμό που απηύθυνε στο συλλαλητήριο, κατά της εργασιακής εφεδρείας, που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Ή οι εργαζόμενοι κι οι νέοι θα βρεθούν σε εφεδρεία, ή η κυβέρνηση θα βρεθεί στην εφεδρεία και η τρόικα. Σ’ αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε όλοι. Θα τους αφήσουμε να βάλουν τη ζωή μας, τα όνειρα μας σε εφεδρεία, ή μια και καλή θα τους δείξουμε εμείς τον δρόμο προς την εφεδρεία;» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη να μην στείλουν οι Οργανισμοί στην κυβέρνηση, λίστες με πλεονάζον προσωπικό, αλλά να δώσουν τις λίστες με τις οργανικές θέσεις και τα δεκάδες κενά που πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

«Αν κάπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό – και αυτό το γνωρίζουν πια όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες- είναι στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Εκεί βρίσκεται. Στο υπουργικό του συμβούλιο, βρίσκεται το πλεονάζον προσωπικό» σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «κι εμείς λέμε ότι αυτές οι επιλογές είναι αντισυνταγματικές, είναι παράνομες και ότι οι Οργανισμοί, που καλούνται να δώσουν λίστες, με το πλεονάζον προσωπικό, που θα τεθεί σε εφεδρεία, θα πρέπει όχι μονάχα να μην απαντήσουν με λίστες μαύρες του εργασιακού θανάτου – γιατί η εφεδρεία ίσον απόλυση και να αφήσουν τα καλαμπούρια- αλλά πρέπει να απαντήσουν δίνοντας το οργανόγραμμα, τις οργανικές θέσεις της κάθε δημόσιας επιχείρησης, καθώς και τα δεκάδες οργανικά κενά που πρέπει άμεσα να καλυφθούν».

Αναφορικά με τη συζήτηση περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «τώρα που συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που μας οδηγεί στη χρεοκοπία, μιλάνε για κούρεμα 50% και το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα κουρέψει ποιον; Τι θα κουρέψουν; Τα έσοδα, τα κέρδη, των Τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, ή τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας; Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Το μόνο που θα κουρέψουν αυτοί είναι τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας»

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινούς αγώνες, γιατί «η καμπάνα χτυπάει για όλους» και «όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι».

«Εμείς λέμε καμιά απόλυση. Γιατί αν σήμερα κάνουν 20.000, αύριο θα προχωρήσουν στις 70.000, που, χωρίς ντροπή, αναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμιά απόλυση, κανένα χαρτί απόλυσης, καμιά λίστα της ντροπής να μην φτάσει στα χέρια αυτής της κυβέρνησης, που, εθελόδουλη, παραδίδει τη χώρα και την κοινωνία στον Καιάδα. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε: Πολύ σας ανεχτήκαμε. Είναι ώρα να μπείτε οριστικά στην εφεδρεία. Όλο αυτό το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας, που μας έφερε σήμερα ως εδώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *