Συνάντηση Λυκουρέντζου – Βορίδη για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

λυκ. βορ.Το υπόμνημα του βουλευτή σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.
Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν, αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο πρώην υπουργός υγείας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο Υπουργείο Υγείας.
Ο κ. Λυκουρέντζος παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα για την ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με προσωπικό στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα γίνουν στο χώρο της υγείας μετά την έγκριση των πιστώσεων για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα οι δύο πολιτικοί δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν και τις εξελίξεις στη χώρα και σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης κοινή πεποίθηση των δύο έμπειρων πολιτικών είναι πως η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού μία πρόωρη προσφυγή στην κάλπη θα αποτελέσει οπισθοχώρηση και θα προκαλέσει ζημιά στην ομαλή πορεία του τόπου για έξοδο από την κρίση.
Μάλιστα θεωρούν οι δύο άντρες ότι δεν μπορεί να υπάρξει Αριστερή παρένθεση τη δεδομένη χρονική στιγμή και τα σενάρια που εξυφαίνονται αποσκοπούν στο να πλήξουν την σταθερότητα, την συνέπεια και την προσπάθεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση του στόχου που είναι η έξοδος από την κρίση και η ανάπτυξη της χώρας.
Δείτε το υπόμνημα του Α.Λυκουρέντζου στον υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη
ΠΡΟΣ: Αξιότιμον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη Μάκη.
Το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις επιστημονικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και διαφόρων ειδικοτήτων υπαλλήλων. Όπως γνωρίζετε, οι δυνατότητες κάλυψης αυτών των αναγκών είναι οι προσλήψεις ιατρών οι οποίοι έχουν κριθεί σύμφωνα με προγενέστερες προκηρύξεις μονίμου ιατρικού προσωπικού ή μέσω της διαδικασίας των επικουρικών. Συγκεκριμένα, έχουν κριθεί για να προσληφθούν ως μόνιμοι ιατροί, στην κατηγορία των Επιμελητών Β οι εξής:
α. 2 παθολόγοι,
β. 2 αναισθησιολόγοι
γ. 1 νεφρολόγος
δ. 1 χειρουργός
ε. 1 νευροχειρουργός
στ. 1 γενικός ιατρός για το κέντρο υγείας Δημητσάνας
Και στην κατηγορία των Διευθυντών:
α. 1 Διευθυντής Παθολογίας.

Με την διαδικασία της επιλογής της προκήρυξης θέσεων επικουρικών ιατρών πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ακόλουθες ειδικότητες ιατρών:
1 μαιευτικής γυναικολογίας,
1 παιδίατρος,
1 ψυχίατρος,
1 παθολόγος.
Προσφάτως, το διοικητικό συμβούλιο του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου απεδέχθη την γενναιόδωρη προσφορά της κας Γκουντάνη Γιαννούλας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή Αιμοδυναμικού Τμήματος. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη της δωρήτριας οι διαδικασίες αγοράς, παράδοσης και τοποθέτησης του εξοπλισμού καθώς και η διαμόρφωση του χώρου υποδοχής. Είναι απολύτως αναγκαία η στελέχωση του Αιμοδυναμικού Τμήματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Απαιτούνται δύο επεμβατικοί καρδιολόγοι και αριθμός νοσηλευτών. Η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών και θα περιορίσει τη διακομιδή ασθενών στην Αθήνα. Πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη δύο (2) θέσεων των επεμβατικών καρδιολόγων.
Ο σημαντικότερος κίνδυνος ο οποίος απειλεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι η συνεχής μείωση του έμπειρου και υψηλού επιστημονικού επιπέδου δυναμικού του λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων. Οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού και οι συχνές αλλαγές των επικουρικών ιατρών έχουν ως άμεση συνέπεια τη διακοπή της επιστημονικής συνέχειας και της εμπειρίας των στελεχών του Π.Γ.Ν.
Κατόπιν αυτών, είναι επιβεβλημένη η αξιοποίηση των περιορισμένων πιστώσεων οι οποίες θα σας διατεθούν από τον Υπουργό Οικονομικών για τον κατά προτεραιότητα διορισμό των ιατρών οι οποίοι όπως προαναφέραμε έχουν ήδη κριθεί στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Γ.Ν. αλλά και με τα αρμόδια όργανα του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου να αποφασισθούν και να προκηρυχθούν νέες θέσεις μονίμων ιατρών.
Τέλος, σημαντικές ελλείψεις εμφανίζονται και στο διοικητικό προσωπικό με κορυφαίες τις ελλείψεις οδηγών τόσο για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο όσο και για τα Κέντρα Υγείας. Και στην περίπτωση αυτή, μπορεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία των επικουρικών υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών σε οδηγούς, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς.

Ελένη Τράκα

http://www.drt915.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *