«Η ζωή πίνεται και χωρίς αλκοόλ» .

papakosta«Η ζωή πίνεται και χωρίς αλκοόλ» είναι το μήνυμα που απευθύνει η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα στους νέους.

Το μήνυμα αυτό αποτυπώνει την πολιτική βούληση, για ενίσχυση των δράσεων, κατά της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τις συνέπειες της αλόγιστης κατανάλωσής του. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν δεν αφορούν μόνο στον τομέα της υγείας, αλλά και στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων, που αποτελούν μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα. Επιδιώκεται, δηλαδή, η αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών όλων μας.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (ν.3730/2008), οι ανήλικοι προστατεύονται από την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διασκέδασή τους, αλλά και από την αγορά του σε αδειοδοτημένους χώρους πώλησης και διάθεσης αλκοολούχων ποτών, για την πρόληψη της υγείας τους. Συνεπώς, γονείς, εκπαιδευτικοί και επιτηδευματίες οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε το υπέρτερο αγαθό της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας.

Το Υπουργείο Υγείας ενισχύει τις πολιτικές του, κατά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς και συνιστά σε όλους τους πολίτες, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών να γίνεται με μέτρο και σύνεση, προκειμένου να απολαμβάνουμε τη ζωή μας με υγεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *