Κόντρα Λοβέρδου – φαρμακοποιών για το ωράριο

Το πράσινο φως για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων άναψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.
Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Λοβέρδου περιλαμβάνει τη λειτουργία των φαρμακείων και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου, δίνοντας μάλιστα την ευχέρεια στους φαρμακοποιούς να έχουν εκείνοι το ελεύθερο της επιλογής για το πότε θα ανοίγουν.
Όσοι όμως δηλώσουν στους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους, ότι θα λειτουργούν αυτές τις ημέρες, και δεν το πράξουν, απειλούνται με χρηματικά πρόστιμα ή ακόμα και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, αντιδρούν στις προτάσεις του υπουργού, θεωρώντας ότι οδηγούν τον κλάδο στην εξαθλίωση και το προσωπικό των φαρμακείων σε εξάντληση, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να αποτρέψουν την απελευθέρωση του ωραρίου, αφήνοντας να διαφανεί η πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Εκτός των ανωτέρω, αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη Δευτέρα και τη λίστα με τα «θετικά φάρμακα», που περιλαμβάνει εκείνα τα σκευάσματα, την αγορά των οποίων θα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι οι ασφαλισμένοι, με δική τους δαπάνη.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=148380

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *