Εφημερίες με δανεικούς γιατρούς στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

αμαλιαδαΣε εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας καλεί τους γιατρούς των γειτονικών Κέντρων Υγείας η 6η ΥΠΕ, αδιαφορώντας για το γεγονός πως δεν έχουν την κατάρτιση να υποστηρίξουν τα εξωτερικά ιατρεία αλλά και οδηγώντας παράλληλα τους γιατρούς σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν την ικανότητά τους την ώρα της άσκησης των καθηκόντων τους. Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη με καταγγελία των γιατρών ο εισαγγελέας Αμαλιάδας.

 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βάρδας, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαΐα, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών που κατήρτισε η 6η ΥΠΕ, το Κ.Υ. αφενός μένει μ’ έναν μόνο γιατρό σε εφημερία –λόγω της μετακίνησης του συναδέλφου του στο νοσοκομείο–, αφετέρου παραβιάζεται ο αριθμός των εφημεριών που διά νόμου είναι υποχρεωμένος να κάνει ο κάθε γιατρός.

 

Από εκεί και πέρα όμως τίθεται και το μέγα ζήτημα της ασφάλειας των ασθενών, καθώς οι γιατροί των Κ.Υ. είναι γενικοί ιατροί και εν προκειμένω καλούνται να ασκήσουν καθήκοντα παθολόγων ή και καρδιολόγων ακόμα, μια και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Πύργου στις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι δεδομένες.

 

Παράλληλα, τονίζουν πως ήδη το πρόγραμμα των εφημεριών έχει παραβιαστεί και δουλεύουν παραπάνω απ’ όσο ορίζει ο νόμος, μια κατάσταση που θα χειροτερέψει, όπως λένε, αν ισχύσει τελικά η μετακίνησή τους και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *