Εφημερία υπό αστυνομικό κλοιό

ευαγ. αστυνΤην ώρα που η ανεξάντλητη αριθμητικά κουστωδία μοτοσικλετών της ομάδας Ζ, ανδρών της Ασφάλειας με πολιτικά, ΕΚΑΜιτών και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. εισερχόταν ορμητικά και εκκωφαντικά στον «Ευαγγελισμό», συνοδεύοντας τον τραυματία από συμπλοκή με την αστυνομία Ν. Μαζιώτη, ξεκινούσε η γενική εφημερία ενός νοσοκομείου με κρίσιμες πλέον -με ευθύνη της κυβέρνησης- ελλείψεις.

Μέσα στον περικυκλωμένο από τις κλούβες των ΜΑΤ, τα βαν της Αντιτρομοκρατικής και τα θηριώδη μαύρα τζιπ της ΕΚΑΜ, χθεσινό «Ευαγγελισμό», γιατροί, κάνοντας όπως κάθε μέρα τη δουλειά τους, αναζητούν -επί ματαίω- μια θέση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διασωληνωμένο εμφραγματία και στη συνέχεια εναλλακτικές λύσεις για τον συμπολίτη μας.

Η νοσηλεία του Νίκου Μαζιώτη, έτσι όπως την οργάνωσε η ΕΛ.ΑΣ., είχε ως άμεση συνέπεια να τεθεί εκτός εφημερίας η χειρουργική κλινική. Προσθέστε σε αυτό την επ’ αόριστον κατάληψη των χώρων του νοσοκομείου από τις κάθε είδους υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας -θυμόμαστε και την αντίστοιχη «υπερπαραγωγή» με τη νοσηλεία Ξηρού- κι έχετε το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας πλήρως αποδιοργανωμένο ως προς το έργο της παροχής περίθαλψης στους πολίτες, αλλά απόλυτα συντονισμένο στη συχνότητα της Αντιτρομοκρατικής και στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση του έργου της.

 

 

 

Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο για κρατούμενους στον δέκατο όροφο του «Ευαγγελισμού». Προηγουμένως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης βραχιονίου, διάρκειας δυόμισι ωρών, η οποία έδειξε ότι είχε δεχτεί σφαίρα που είχε εισέλθει από την αριστερή πλευρά του δεξιού μπράτσου και είχε επιφέρει τον θρυμματισμό του οστού. Ο 42χρονος άνδρας, σύμφωνα με τους θεράποντες ορθοπεδικούς χειρουργούς, θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα, για να λάβει εξιτήριο ύστερα από 15 ημέρες περίπου.

 

 

 

Ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας που βρέθηκε στο σημείο συμπλοκής τραυματίστηκε από εποστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», με θραύσματα στο δεξί πόδι, στην περιοχή του αστραγάλου, τα οποία αφαιρέθηκαν, και πρόκειται να λάβει εξιτήριο σήμερα. Τον νεαρό επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη χθες το μεσημέρι. Ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν στο σημείο, Γερμανός επισκέπτης, και έφερε αμυχές, δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αφού δήλωσε στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ ότι ένιωθε καλά.

http://www.efsyn.gr/?p=217680

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *