Συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον Ι.Σ.Α.

809d5e_Επίσκεψη Γρηγοράκου στον Ι.Σ.Α.Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής άκουσε όλα τα θέματα που έθεσαν στην συζήτηση οι συνάδελφοι του γιατροί όπως: αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία, εύρεση κινήτρων για τους γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στην επαρχία, το πλαφόν ανά πάροχο στις διαγνωστικές εξετάσεις κ.α.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε. Υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις μέσα στον Σύλλογο, αυτή είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Έχουμε όλοι όμως μια αρχή: Την ανθρώπινη ζωή και την βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Θα διεκδικήσουμε την πρόσληψη 1.500 ιατρών στο Ε.Σ.Υ. το 2015. Θα θέσω το ζήτημα στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη και τον Αναπληρωτή του κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο θέμα των δρομολογημένων προσλήψεων, υπάρχουν 380 που παίρνουν ΦΕΚ εντός των ημερών, 450 που περίμεναν να «ανοίξουν» οι κρίσεις που είχαν παγώσει τα τελευταία 3 χρόνια. Τις «ανοίγουμε» άμεσα.

Στις προτεραιότητες μας, είναι να αποπληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών, έχουν φτάσει να είναι μέχρι και επτά μήνες απλήρωτοι. Με την ρύθμιση που φέρνουμε, δύο μήνες μετά θα πληρώνονται τις εφημερίες τους.

Πολύ σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε τα περίπου 150 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για την άμεση λειτουργία τους.

 

Πέραν αυτών ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές επιτακτικές ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες στον χώρο της Υγείας. Θα προσπαθήσουμε πολύ να ανταποκριθούμε, χρειαζόμαστε την βοήθειά σας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *