Εκτός ΠΑΓΝΗ και Πανεπιστημίου ο καθηγητής Α. Μακρυγιαννάκης- Απολογείται αύριο στον ανακριτή

παγνηΣε προσωρινή παύση από τα καθήκοντά του ως γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται ο μαιευτήρας, Αντώνης Μακρυγιαννάκης, μετά τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο που του γίνεται για παθητική δωροδοκία και παράνομο πλουτισμό. Μάλιστα ο γιατρός, που ήδη έχει ανοίξει ιδιωτικό ιατρείο, έχει κληθεί αύριο για απολογία από τον ανακριτή Ηρακλείου.

Στις 7 Ιουλίου 2014 ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδης Στεφάνου, επιβεβαίωσε την απομάκρυνσή του από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, με βάση και την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ (25 του 2013, η οποία επαναβεβαιώθηκε με την 18 του 2014).

 

Ο κ. Μακρυγιαννάκης διώκεται από την εισαγγελία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση ποσού 3.261.307 ευρώ που βρέθηκε στο λογαριασμό του από το ΣΔΟΕ.

 

Η υπόθεση του διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια, όταν μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ βρέθηκαν στο λογαριασμό του χρήματα που φέρονται να είχαν καταθέσει 900 ασθενείς, από το 2001 μέχρι το 2009. Ο ίδιος ο κ. Μακρυγιαννάκης έχει υποστηρίξει ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από ασθενή, ενώ πληρώνει κανονικά τους φόρους του.

 

Μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ο τότε διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Κοκκίνης, έθεσε τον πανεπιστημιακό γιατρό σε αργία, πράξη που ακυρώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Χανίων, στο οποίο προσέφυγε ο κ. Μακρυγιαννάκης.

 

Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο διατάχθηκε ΕΔΕ, μετά το τέλος της οποίας ο πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου τον παρέπεμψε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς μέλους ΔΕΠ (μπορεί να επιφέρει μέχρι οριστική παύση).

 

Τον Οκτωβρίου του 2013 το Ανώτατο Πειθαρχικό με την απόφαση 25/2013 έδωσε εντολή στο Πανεπιστήμιο να θέσει σε αργία το γιατρό μέχρις ότου η Ποινική Δικαιοσύνη αποφανθεί οριστικά για την υπόθεση.

 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2013 με διαπιστωτική πράξη του πρύτανη ο γιατρός απαλλάσσεται των καθηκόντων του, ως συνέχεια της 25/2013 απόφασης του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

 

Ακολούθησε νέα απόφαση του Πειθαρχικού, μέσα στο 2014, η οποία επέφερε την παύση του από τα ακαδημαϊκά αλλά και τα νοσοκομειακά του καθήκοντα, στο Πανεπιστήμιο και στο ΠΑΓΝΗ, αντίστοιχα.

Εκτός ΠΑΓΝΗ και Πανεπιστημίου ο καθηγητής Α. Μακρυγιαννάκης- Απολογείται αύριο στον ανακριτή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *